Budi dio naše mreže

Blagdan sv. Elizabete, zaštitnice Franjevačkog svjetovnog reda (OFS-a) svečano je u četvrtak, 17. studenog proslavljen u franjevačkoj crkvi Presvetog Trojstva u Slavonskom Brodu te su članovi OFS-a na blagdan svoje zaštitnice dali svoje prve zavjete.

/ tg

Misno slavlje uz gvardijana fra Klaudija Milohanovića i fra Ivana Crnkovića predvodio je duhovnik OFS-a fra Ante Perković.

Fra Klaudija Milohanovića, fra Ivana Crnkovića i duhovnik OFS-a fra Ante Perković

Oživljavajući život i djelo sv. Elizabete fra Ante je istaknuo kako je ta sveta duša dosljedno živjela Evanđelje u svome životu te ne čudi da ju
je papa Grgur Veliki nakon četiri godine od njezine smrti proglasio svetom. „Posebnost njezine ljubavi prema čovjeku bila je u tome, da
ne samo da im je pomagala, nego je i živjela s njima. U njima najsiromašnijima ona je prepoznavala samoga Isusa i služila im predano s puno ljubavi“, rekao je uz ostalo fra Ante.

Zaključio je kako smo i mi kršćani, napose članovi franjevačke obitelji pozvani je nasljedovati u svome životu. Tijekom mise pred svećenicima te ministrom Emilijom Dodig i članovima Vijeća Mjesnoga bratstva Ilijom Gašićem i Ružicom Badanjak bračni par Stjepan i Eva Ciprić položili su svoje prve zavjete i obećali da će po primjeru sv. Franje živjeti Evanđelje u svome životu.

Bračni par Stjepan i Eva Ciprić položili su svoje prve zavjete

Uz ostale vjernike na misi su sudjelovali članovi OFS-a i FRAME. Čestitajući im blagdan njihove zaštitnice pozvao ih je da mole zagovor
sv. Elizabete da ima pomogne poput nje služiti i ljubiti Boga i bližnjega.

Blagdanu je prethodila trodnevna duhovna priprava od ponedjeljka, 14. do srijede 16. studenog koju su predvodili domaći franjevci.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja