Budi dio naše mreže

FRA IVAN MATIĆ "Tabor je kuća susreta sa živim Bogom gdje radosna vijest Evanđelja zahvaća srce"

"Mnogi su upravo u Taboru doživjeli snagu Božjeg milosrđa i snagu opraštanja koja mijenja ljudski život", rekao je voditelj Kuće susreta Tabor u Samoboru fra Ivan Matić gostujući u emisiji "Aktualno" Hrvatskoga katoličkog radija.

/ hk

Voditelj Kuće susreta Tabor u Samoboru fra Ivan Matić osvrnuo se na povelju Republike Hrvatske koju je Kuća susreta Tabor primila na svečanosti prigodom Dana državnosti te se dotaknuo i projekta izgradnje nove dvorane i rekonstrukcije unutarnjeg dijela Tabora.

“Tabor je kuća susreta sa živim Bogom. Mnogi su upravo tu doživjeli taj susret, doživjeli su snagu Evanđelja, snagu Božjeg milosrđa, snagu opraštanja koja mijenja ljudski život. Doživjeli su i da je radosna vijest Evanđelja uistinu radost koja zahvaća srce. Mnogi su doživjeli da je biti kršćanin nešto predivno što sjedinjuje sa živim Bogom. Gospodin kaže: “Ja dođoh da život imaju, u izobilju da ga imaju”. On donosi taj pravi mir i pravu slobodu – to je ono što mnogi ljudi dožive u Taboru”, naglasio je fra Ivan Matić.

Mnogi su u Taboru doživjeli snagu Evanđelja, snagu Božjeg milosrđa, snagu opraštanja koja mijenja ljudski život.

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović na svečanosti prigodom Dana državnosti uručila je povelju Republike Hrvatske Kući susreta Tabor za izniman doprinos radu na osnaživanju vjere, duhovnog rasta i zajedništva te promicanju općeg dobra.

“Drago mi je da je predsjednica prepoznala važnost Kuće susreta Tabor Gdje se doista događa duhovni preporod našega naroda. Možemo reći da je Kuća susreta Tabor središte duhovne obnove koja traje već 22 godine”, rekao je fra Ivan.

Fra Ivan Matić i ravnatelj Hrvatske katoličke mreže mons. Fabijan Svalina

Fra Ivan je u Tabor došao 2013. kako bi pomogao tadašnjem voditelju fra Zvjezdanu Liniću koji je teško obolio. “On je uistinu od samoga početka davao sebe. Izgrađivao je Tabor i zajednicu koja se tamo okupljala”, nadodao je.

Trenutno se Kuća susreta Tabor proširuje izgradnjom nove dvorane koja će moći primiti dvostruko više ljudi, a u tijeku je i rekonstrukcija dijela Tabora, blagovaonice i dodatnih prostora.

“Nakon 22 godine vidjeli smo potrebu za proširenjem jer dosadašnja dvorana nije mogla primiti sve one koji su htjeli doći. Unutarnji dio Tabora također se obnavlja, a dosadašnja će dvorana poslužiti kao blagovaona. Ako sve bude u redu, volio bih da na blagdan Gospodinova Preobraženja 6. kolovoza blagoslovimo novu dvoranu”, rekao je.

Kuća susreta Tabor, koja pripada Hrvatskoj franjevačkoj provinciji sv. Ćirila i Metoda sa sjedištem u Zagrebu, duhovno je središte mnogih duša koje vape za Bogom. Mjesto je to na kojem od 1997. mnogi traže duhovnu pomoć u sklopu brojnih seminara i duhovnih obnova. Uz fra Ivana Matića i njegove suradnike, veliki je broj poslužitelja, tj. vjernika laika uključeno u rad Kuće susreta Tabor.

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja