Budi dio naše mreže

Prva konferencija katoličkih muškaraca ”Virtus” održat će se u subotu, 6. travnja 2019. od 16 do 20 sati u crkvi Svete Mati slobode - dvorana “don Petar Šimić” u Zagrebu. „Muškarci danas trebaju biti odvažni, odlučni, hrabri, mudri i jaki, to su karakteristike svetog Josipa, svakako Isusa Krista, a i tolikih svetaca", ističe don Damir Stojić u razgovoru za Hrvatsku katoličku mrežu.

/ ts

Zašto doći pojasnio nam je kapelan zagrebačkih studenata don Damir Stojić, jedan od najavljenih govornika:

„Važno je da muškarci zajedno mole Boga i promišljaju što znači biti muškarac po Božjem naumu, onako kako ga prikazuje Biblija, jer mislim da je velika kriza muževnosti i očinstva u današnjem društvu. Vladaju dva ekstrema: jedan je „macho” nasilni muškarac, a drugi je onaj pasivni, gotovo bih rekao, feminizirani muškarac koji je odsutan”, tumači don Damir. Nasuprot tome, „Virtus” će ponuditi uzor u Isusu Kristu, ali i u Božjim pomazanicima iz Svetog Pisma koji su i grešnici, no pozvani su biti puno više. „Najbolji primjeri su kralj David, apostol Petar i sveti Pavao. Naglasit ćemo gdje su ovi pomazanici išli krivim smjerom, ali i gdje su bili pravi muškarci te istaknuti da ih Bog nije napustio, oni su uvijek Božji pomazanici”, nastavlja. Izdvaja također i sv. Josipa i tolike druge svece koji su bili spremni dati svoj život za Crkvu, za narod i za svoju obitelj: „Muškarci danas trebaju biti odvažni, odlučni, hrabri, mudri i jaki, to su karakteristike svetog Josipa, svakako Isusa Krista, a i tolikih svetaca.”

Konferencija je osmišljena isključivo za muškarce, dok za žene imaju slične, ali odvojene programe. Pozvani su stari, mladi, djedovi s unucima, muževi, očevi, momci, studenti, srednjoškolci, svi koji nastoje otkriti što znači biti muškarac po Božjem naumu. Uz don Damira Stojića na konferenciji će govoriti don Mario Bobić te Vice Batarelo. Na programu su nagovor, molitva, misa i druženje.

„Virtus”, što na latinskom znači snaga, vrlina, izvrsnost, junaštvo, muževnost, srčanost, poziva vas riječima kralja Davida: “Budi hrabar i pokaži se čovjekom!” (1 Kr 2, 2)

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja