Budi dio naše mreže

Što možemo naučiti od sv. Filipa Nerija? Doznajte u nastavku.

/ mdj

1. Bog je sve

Radost i sreća svetog Filipa rađaju se iz snažne ljubavi prema Kristu, jer on je izvor neiscrpnog života, a time i radosti. Mnogi se ljudi pitaju zašto su sveci bili radosni i u nevolji, a odgovor daje sveti Filip: “Radost proizlazi iz srca koje iskreno ljubi Boga.”Svakodnevno se oduševljavao Božjom vječnom ljubavlju, neprestano ga hvalio i zahvaljivao za svaku situaciju i osobu koju mu je stavio na put, donosi Aleteia.

Ako želiš početi promatrati stvari s entuzijazmom, a prije svega živjeti s istinskom kršćanskom radošću, povjeri Bogu svaku situaciju i svaki dan.

2. Prijateljstvo

Sveti Filip je uvijek bio okružen ljudima. Preporučio je imati dobra prijateljstva jer ona vode u nebo. Na taj je način mogao uspostaviti dobre odnose i maksimalno ih iskoristiti, dijeleći s njima i prenoseći im vjeru i ljubav Kristovu.

3. Uslužnost

Istina je da je veća sreća u davanju nego u posjedovanju. Sveti Filip to nikada nije zaboravio. Vršio je dobrotvorna djela, a organizirao je i druge ljude da posjećuju bolesne i potrebite. Posvećivao je svoje vrijeme svakoj osobi kojoj je to bilo potrebno i nije razmišljao o tome jer je radost nalazio u pomaganju drugima.

4. Humor

Kada se smijemo naše tijelo otpušta endorfin, dopamin i adrenalin, tako da smijeh pomaže u borbi protiv stresa i tjeskobe; drugim riječima, smijeh je vaš najbolji saveznik u održavanju pozitivnog stava. Sveti Filip Neri bio je okružen ljudima koji su cijenili njegov predivan smisao za humor. Biti u njegovoj blizini bilo je ugodno i činilo je ljude sretnima.

Ukratko, sveti Filip Neri uči nas da svetost i radost mogu i trebaju ići ruku pod ruku te da kršćanski život koji se živi s ljubavlju i dobrim raspoloženjem može biti snažna sila koja druge ljude privlači vjeri. Njegov primjer i savjeti ostaju relevantni i mogu nas potaknuti da živimo s više radosti i zahvalnosti u svakodnevnom životu.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja