Budi dio naše mreže

“Dobro je činiti dobro, a tko je uistinu dobar najbolje se vidi kad si u nevolji”, poruka je to zvučne slikovnice „Grobnički mlin”, koju djeca mogu pogledati i poslušati na YouTube kanalu Primorsko-goranske županije.

/ mb

Riječ je o drugoj od planiranih osam slikovnica, koja je nastala u sklopu projekta „Putovima Frankopana”, a s ciljem da djeca što bolje upoznaju baštinu obitelji Frankopan.

„Nismo htjeli dopustiti da pandemija novog koronavirusa zaustavi stvaralaštvo i edukaciju djece koje donosi projekt Putovima Frankopana. Budući da smo zbog epidemioloških mjera morali zaustaviti naš obilazak škola Primorsko-goranske županije u kojima smo održavali kvizove, pričaonice i kreativne radionice, odlučili smo čudesne priče o Frankopanima donijeti u domove djece diljem Hrvatske, a i šire. Osam zvučnih slikovnica naći će se među trajnim vrijednostima ovoga projekta“, kazala je Sonja Šišić, pročelnica Upravnog odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu Primorsko-goranske županije.

Autor teksta slikovnice je Velid Đekić, dok je autorica ilustracija Margareta Peršić. Glazbu, nadahnutu Frankopanima, skladao je Elvis Stanić, dok priče čita članica kreativnog tima projekta „Putovima Frankopana” Rajna Miloš. Dio kreativnog tima je i talentirani dvanaestogodišnjak Luka Zulian, koji je uredio i prilagodio zvučne i video snimke.

Sve slikovnice svojom će se pričom naslanjati na lokacije interpretacijskih centara o Frankopanima u Primorsko-goranskoj županiji. To su: Krk, Bribir, Bakar, Kraljevica, Grobnik, Trsat, Čabar i Brod na Kupi. Interpretacijski centri dio su kulturno-turističke rute „Putovima Frankopana” koja obuhvaća 17 kaštela i tri sakralna objekta na području od Krka preko Vinodola do Gorskog kotara. Riječ je o kaštelima i sakralnim objektima koji su bili u vlasništvu ili povezani s obitelji Frankopan, koja je obilježila više od pet i pol stoljeća hrvatske povijesti.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja