Budi dio naše mreže

Župnik u Rakitnu fra Marinko Leko vidno potresen kazao je da njegovih šestero mladih župljana, koji su izgubili život dolaze iz dobrih kršćanskih obitelji koje imaju troje ili četvero, a jedna i šestero djece. Istaknuo je da su ti mladi, od kojih je većina maturirala prošle godine, ostali povezani i sa svojom župom i međusobno.

/ vbb

Župnik u Posušju fra Mladen Vukšić tijekom večernjeg euharistijskog slavlja 1. siječnja u župnoj crkvi pozvao je sve na molitvu za te mlade koji su iznenada izgubili život. Kazao je da je među vjernicima vladala neobična tišina i muk zbog smrti četiri djevojke i četvorice mladića. Spomenuo je i da petoro od njih i osobno dobro poznaje jer su dolazili na vjeronauk za mlade koji je on držao u Posušju.

U cijeloj Bosni i Hercegovini Dan je žalosti nakon tragedije u Tribistovu kod Posušja gdje je osmero mladih, rođenih 2001. godine, izgubilo živote u novogodišnjoj noći, najvjerojatnije od gušenja plinom.

Iznenadna smrt koja je u novogodišnjoj noći 2021. godine iznenada zatekla šestero mladih župljana iz župe sv. Ivana Krstitelja u Rakitnu i dvoje župljana župe Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije u Posušju (Ivan Miličević, Stipe Romić, Žana Pavković, Stipe Pavković, Marija Pavković, Mia Soldo, Mirela Rezo i Stjepan Jukić) ispunile su velikom tugom sve stanovnike ne samo spomenutih župa nego i cijelog kraja i cijele zemlje i šire.

Nakon tragične smrti osmero mladih osam svijeća/Facebook Posušje Net

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja