Budi dio naše mreže

Tijekom Mjeseca hrvatske knjige, a ususret svima poznatom sajmu knjiga "Interliber", u nedjelju 6. studenog na zagrebačkom Svetom Duhu možete posjetiti "Župni interliber".

/ tg

Župa sv. Antuna na Svetom Duhu organizira humanitarnu akciju podjele rabljenih knjiga. U ponudi će biti preko 1000 naslova duhovne (molitvenici, devetnice, moral, mistika, dogmatika i dr.) i provjerene svjetovne literature (povijesne knjige, knjige o umjetnosti i dr.)

Akcija se održava upravo ovu nedjelju uoči „Interlibera“ te osim humanitarne dimenzije, ima za cilj osvijestiti važnost čitanja, osobito duhovne literature i rasta u znanju o vlastitoj vjeri.

Knjige se neće prodavati, nego dijeliti, a svaki dobrovoljni prilog je dobrodošao. Župa je prodaju nakanila za potrebe pastoralnih aktivnosti kojih je i više nego mnoštvo, osobito za potrebe rada s djecom s teškoćama te za dječje radionice subotom. Knjige ćete moći pronaći ispred crkve nakon svih svetih misa i to samo ovu nedjelju.

Imamo mnoštvo knjiga koje su ležale netaknute u različitim dijelovima naših župnih i samostanskih prostora te smo došli do zaključka da je najveća tragedija za knjigu da ostane nepročitana ili se ne pročita barem nekoliko puta.

U razgovoru za Hrvatsku katoličku mrežu fra Ivan Marija Lotar kaže: “Kako u župi imamo mnoštvo humanitarnih i drugih pastoralnih aktivnosti, jednostavno smo odlučili da i ovaj naš interliber bude takav. Dobrovoljni prilog knjige se neće naplaćivati niti će biti istaknute cijene. Knjige su zaista dobre i probirali smo ih mjesecima. Imamo mnoštvo molitvenih programa, devetnica, trodnevnica, životopisa svetaca, molitvenika čak i nekih starih molitvenika koje ljudi dugo nisu vidjeli. Knjige su u dobrom stanju i ima preko tisuću naslova. Pozivam sve ljude dobre volje da dođu, pronađu nešto za sebe, a obogate svoju kućnu biblioteku s našim župnim interliberom”.

Svi ste dobrodošli!

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja