Budi dio naše mreže

Akcija udruge Betlehem iz Zagreba "Božić za sve" koju je odobrila gradska uprava u jedan je dan prikupila darove za čak 106 djece.

/ Diana Tikvić

Udruga već deset godina, uz pomoć brojnih dobročinitelja, podupiratelja njezinog rada, skuplja igračke, slatkiše i sve ono što bi moglo razveseliti djecu samohranih majki koje, ili žive u kućama za majke i trudnice udruge Betlehem, ili su nekad u njima živjele ili su jednostavno u potrebi.

Udrugu Betlehem osnovao je pater Marko Glogović kao udrugu za promicanje ljudskog života i dostojanstva nerođenog djeteta 2002 g. u Karlovcu. Danas udruga ima sedam kuća za samohrane majke, trudnice i djecu.

Predsjednica udruge Betlehem Zagreb Blaženka Bakula/privatna fotografija

Akcijom “Božić za sve” zagrebačka udruga želi obiteljima koje to nisu u mogućnosti priuštiti dostojanstven i lijep Božić. Darovi za djecu skupljeni su u rekordnom roku, u jednom danu, preko Facebook stranice Udruge. “To nije neobično”, svjedoči predsjednica udruge Blaženka Bakula i objašnjava da se iz godine u godinu darovi najprije skupe: “Uvjet je da darovi budu novi, ne moraju biti skupi, i da odgovaraju dobi i spolu djeteta.”

“Oduševljenje djece koja otvaraju darove je neprocjenjivo. Djeca znaju da je svaki od tih darova baš za njega/nju osobno i jako im se raduju”, istaknula je za portal hkm.hr Bakula.

Akcija uključuje i prikupljanje hrane za božićnu trpezu štićenica Udruge, kozmetike i higijenskih potrepština, slatkiša i financijskih sredstava, a otvorena je do 15. prosinca. U sklopu akcije mogu se kupiti (i na taj način sudjelovati u akciji) rukom rađeni adventski vijenci i jaslice i to već ove subote, 24. studenog, od 10 do 19 sati u kući života ” Srca Isusova i Marijina” u Novom Brestju.

 

Dječji osmijeh/Foto: Pixabay

Sve ostale detalje o akciji i kako se u nju možete uključiti pročitajte ovdje:

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja