Budi dio naše mreže

Sveti Otac virtualnim putem sudjeluje u obilježavanju Svjetskoga dana ljudskoga bratstva, zajedno s velikim imamom Al-Azhara Ahmadom Al-Tayyebom. Događaj se, na dan koji je ustanovila Opća skupština Ujedinjenih naroda, održava u Abu Dhabiju, u prisutnosti šeika Mohammeda Bin Zayeda.

/ Hrvoje Josip Bišćan

Proslava prvoga Međunarodnog dana ljudskoga bratstva kojeg su 21. prosinca 2020. godine, u spomen na potpisivanje Dokumenta o ljudskom bratstvu za mir u svijetu i zajednički život, ustanovili Ujedinjeni narodi, održat će se virtualno uz sudjelovanje pape Franje koji je potpisnik dokumenta, zajedno s velikim imamom Al-Azhara, Ahmadom Al-Tayyebom. Priprema i pisanje dokumenta trajali su gotovo godinu i pol dana, javlja Radio Vatikan.

Virtualni događaj odvija se putem live streaminga i na više jezika, a od 14 sati i 30 minuta po europskom vremenu, prenosit će ga Vatican News i Vatican Media. Događaj je organizirao šeik Mohammed Bin Zayed u Abu Dhabiju, a na njemu će sudjelovati papa Franjo, potom veliki imam Al-Azhara, ali i glavni tajnik Ujedinjenih naroda António Guterres te druge važne ličnosti.

Istoga će dana biti dodijeljena Nagrada Zayed za ljudsko bratstvo, koja se nadahnjuje spomenutim Dokumentom iz Abu Dhabija. Dobitnike je nagrade izabrao neovisni ocjenjivački odbor koji je sastavio Visoki odbor za ljudsko bratstvo, ustanovljen nekoliko mjeseci nakon potpisivanja dokumenta. Odbor će nagraditi one koji su se istaknuli u stalnom zauzimanju za ljudsko bratstvo.

Program obilježavanja Svjetskoga dana ljudskoga bratstva možete pratiti na linku.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja