Budi dio naše mreže

Matteo Bruni novi je ravnatelj Tiskovnog ureda Svete Stolice. Rođen je 23. studenog 1976. u Velikoj Britaniji, a diplomirao je u Rimu moderne i strane jezike i književnost. Oženjen je i otac kćeri. Osim talijanskog, govori engleski, španjolski i francuski jezik.

/ bg

Papa Franjo imenovao je Mattea Brunija ravnateljem Tiskovnog ureda Svete Stolice, objavio je Tiskovni ured Svete Stolice.

Matteo Bruni rođen je 23. studenog 1976. u Winchesteru u Velikoj Britaniji. Diplomirao je moderne i strane jezike i književnost na Sveučilištu La Sapienza u Rimu. Od srpnja 2009. radi u Tiskovnom uredu, gdje je obavljao poslove oko akreditacije novinara i upravljanje operativnim komunikacijama za novinare kao koordinator Odjela za akreditaciju.

U prosincu 2013. preuzeo je odgovornost za organiziranje i praćenje predstavnika tiska pripuštenih na papinski let prigodom putovanja Svetog Oca izvan Italije. Početkom 2016. godine postao je koordinator Odsjeka za medije i akreditacije (Media Operations e Accrediti) Tiskovnog ureda Svete Stolice i u toj je službi koordinirao sudjelovanje medija u raznim događajima tijekom Jubileja milosrđa.

Neko vrijeme bio je uključen u projekte humanitarne suradnje i programe podrške starijim osobama. Oženjen je i ima kćer. Osim talijanskog, poznaje engleski, španjolski i francuski jezik.

U intervjuu za Vatican News Bruni je izjavio kako je počašćen ovim imenovanjem dodajući da je njegov profesionalni odnos s medijima uvijek bio vrlo intenzivan. “Iako sam iza kulisa pokušao doprinijeti ispravnom informiranju, pokušavajući prenijeti neke od glavnih tema pontifikata, svjestan sam da sada počinje drugačija vrsta predanosti te se i dalje nadam uzajamnom povjerenju”, rekao je Bruni.

Matteo Bruni na dužnost stupa 22. srpnja 2019. godine.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja