Budi dio naše mreže

Noći u Vatikanskim muzejima s produženim radnim vremenom, započele su 14. travnja i trajat će do 28. listopada 2023. Ulaznice je potrebno kupiti unaprijed za inicijativu pokrenutu sa željom da se muzejski prostori pretvore u mjesta gdje se čovjek može diviti, okružen ljepotom, daleko od svakodnevne brzine i obaveza.

/ mp

Vraćaju se izvanredne Noći u Vatikanskim muzejima. U priopćenju koje je objavljeno, stoji da je inicijativa ponovno započela 14. travnja i trajat će do 28. listopada 2023. godine, donosi Vatican News.

Vatikanski muzeji produžuju svoje radno vrijeme svakog petka i subote do 22:30 sati, s mogućnošću posljednjeg ulaska u 20:30 sati. Od 6. svibnja subotom će se zatvarati u 20 sati, a posljednji ulaz bit će moguć u 18 sati.

Bijeg iz ubrzane svakodnevnice

Inicijativa Noći u Vatikanskim muzejima proizašla je iz želje da se muzejski prostori pretvore u mjesta gdje se čovjek može diviti, učiti i slušati glazbu te otkrivati ljepote daleko od ubrane svakodnevnice. Jedan od najljepših otvorenih prostora na svijetu, „Cortile della Pigna“, može se rezervirati na web stranici Muzeja uz mogućnost pronalaska kompletnog programa. Za večernji boravak obavezna je online rezervacija.

Večeri će popratiti bogat glazbeni i koncertni program, organiziran u suradnji s Talijanskim nacionalnim glazbenim odborom s ciljem isticanja talenta mladih studenata talijanskih konzervatorija.

Vatikanska ljepota obasjana mjesečinom

Koncerti su uključeni u cijenu standardne ulaznice.

„Nema ničeg zadivljujućeg“, govori Barbara Jatta, ravnateljica Vatikanskih muzeja, „nego uroniti u ljepotu vatikanskih zbirki obasjanih mjesečinom koja odražava kupolu bazilike svetog Petra.“

Vatikanski muzeji noću

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja