Budi dio naše mreže

"Insiders Course" je dvogodišnji mrežni program, podijeljen na četiri semestra, koji vodi na "putovanje kroz vjeru i ljepotu". Program vodi one koji se registriraju "iza kulisa" kako bi čuli o povijesti i misiji muzeja, kako bi vidjeli Papin apartman te saznali više o kolekcijama koje su pohranjene.

/ hk

Pokrovitelji umjetnosti u Vatikanskim muzejima (Patrons of the Arts in the Vatican Museums), međunarodna zajednica dobročinitelja koji financijski podupiru projekte konzerviranja i restauriranja remek-djela koja se čuvaju u Vatikanskim muzejima, pokrenuli su internetski serijal intervjua, predavanja uživo i susreta “uz kavu” sa stručnjacima kako bi pomogli podupirateljima da ostanu povezani tijekom pandemije.

S obzirom na to da mnogi posjetitelji i podupiratelji trenutno ne mogu putovati, “važno je dovesti vatikanske muzeje u njihove domove kako bi nastavili promovirati, čuvati i štititi jednu od najstarijih svjetskih kulturnih institucija”, poručili su iz ureda Pokrovitelja u izjavi za tisak od 13. listopada, prenosi UCA News. 

Program vodi na putovanje kroz vjeru i ljepotu!

Insiders Course” je dvogodišnji mrežni program, podijeljen na četiri semestra, koji vodi na “putovanje kroz vjeru i ljepotu”. Program vodi one koji se registriraju “iza kulisa” kako bi čuli o povijesti i misiji muzeja, kako bi vidjeli Papin apartman te saznali više o kolekcijama koje su pohranjene, ističu u priopćenju.

Iako je šira javnost pozvana da se prijavi, znatno niže cijene rezervirane su za trenutne pokrovitelje, čije donacije pružaju financijsku potporu za obnavljanje i očuvanje specifičnog arhitektonskog i umjetničkog blaga povezanog s Vatikanom i njegovim muzejima.

Moguće je odabrati jedan ili dva semestra, koji započinju sredinom listopada, ili puni dvogodišnji program. Oni koji završe puni program dobit će certifikat koji će se dodijeliti tijekom posebne ceremonije u Vatikanu 2022.

Vatikanski muzeji /Foto: Pixabay

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja