Budi dio naše mreže

Povodom današnjega Dana planeta Zemlje, Papa je putem tweeta potaknuo na veće zauzimanje u njezinoj zaštiti. U više je prigoda Sveti Otac istaknuo koliko je važno štititi planet, napominjući da nema budućnosti ako uništimo okoliš koji nas podupire.

/ mp

“Svi trebamo pomoći da se zaustavi uništavanje našega zajedničkog doma i obnavljanju prirodnih prostora: vlade, poduzeća i građani, svi moramo djelovati kao braća i sestre koji dijele Zemlju, zajednički dom koji nam je Bog povjerio”, napisao je papa Franjo u tweetu na svojemu računu @Pontifex, povodom današnjega Dana planeta Zemlje, donosi Radio Vatikan.


Svjetski dan planeta Zemlje, koji je ustanovila Organizacija ujedinjenih naroda, 22. travnja obilježavaju 193 zemlje, u svrhu podizanja svijesti o očuvanju planeta. Obilježavanje tog dana promiče međunarodna nevladina organizacije Earth Day Network iz Washingtona. Talijanski ogranak spomenute organizacije uključuje pojedince, udruge i stvarnosti svih vrsta kako bi se rodila nova ekološka svijest te pokrenule konkretne akcije za zaštitu Zemlje. Stoga već tri godine, 22. travnja, organizira multimedijski maraton #OnePeopleOnePlanet, koji uključuje škole i mlade, pruža svjedočanstva i predlaže štafetu glasova iz cijeloga svijeta. Taj događaj, osmišljen kako bi poslao snažnu poruku nade, obuhvaća također vatikanske medije Dikasterija za komunikaciju.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja