Budi dio naše mreže

Na svetkovinu Bezgrešnog začeća, 8. prosinca 1947., Blažena Djevica Marija rekla je Pierini: “Želim biti poznata kao Ruža Otajstvena. Želja mi je da se svake godine 8. prosinca, točno u podne, slavi čas milosti za svijet”.

/ mpp

Dikasterij za nauk vjere pozitivno je procijenio ukazanja Blažene Djevice Marije Pierini Gilli, talijanskoj vidjelici koja je primila ukazanja i poruke od Djevice Marije 1947. i 1966. godine, prenosi CNA.

Ukazanja su se dogodila u Montichiariju i Fontanelleu u Italiji, koji se nalaze u sjevernoj pokrajini zemlje Brescia. U pismu koje je papa Franjo odobrio i poslao biskupu Brescie 5. srpnja, kardinal Víctor Manuel Fernández naznačio je da “duhovni prijedlog koji proizlazi iz iskustava koje je ispričala Pierina Gilli u vezi s Maríom Rosom Mysticom ne sadrži teološke ili moralne elemente protivno nauku Crkve. Pismo uključuje izvatke iz Gillijnih dnevnika u kojima ide u detalje opisujući ukazanja i uvide koje je dijelila Blažena Djevica. Fernández je rekao da Gillijini ‘spisi otkrivaju ponizno i ​​potpuno povjerenje u Marijino majčinsko djelovanje’”.

Povijest ukazanja

Služeći kao medicinska sestra i postulantica za Služavke milosrđa u Montichiariju, Gilli je prvi put susrela Blaženu Djevicu dok se molila u bolničkoj kapeli u proljeće 1947. Kao što je Gilli opisala u svom dnevniku, Djevica Marija se pojavila u ljubičastoj haljini s bijelim velom s izrazom tuge i suzama u očima. Pokazujući svoje srce probodeno s tri mača, Gospa je tražila molitvu, pokoru i žrtvu.

Ponovno se ukazavši Gilliji 13. srpnja 1947., Blažena Djevica Marija bila je odjevena u bijelo i umjesto tri mača u grudima, imala je tri ruže: bijelu, crvenu i žutu koje su simbolizirale duhove molitva, žrtva i pokora. Na Gillijino pitanje tko je ona, Gospa je odgovorila: “Ja sam Isusova majka i majka svih vas. Naš me Gospodin šalje da donesem novu marijansku pobožnost svim redovničkim redovima i ustanovama, muškim i ženskim, i svećenicima ovoga svijeta”.

Ruža Otajstvena

Prema Gilliji, Gospa je nastavila sa željom da se “13. srpnja svake godine slavi u čast Ruže Otajstvene”. Gilli će kasnije prevesti ovaj izraz kao da je “Marija glavna učiteljica najdubljeg otajstvenog života i majka otajstvenog tijela Kristova – Majka Crkve”.

Gospa će se Gilliji ukazati još pet puta 1947. godine, uključujući niz javnih ukazanja u studenom i prosincu te godine. U katedrali u Montichiariju 8. prosinca, na svetkovinu Bezgrešnog začeća, Blažena Djevica je rekla Gilliji: “Želim biti poznata kao Ruža Otajstvena. Želja mi je da se svake godine 8. prosinca, točno u podne, slavi čas milosti za svijet.”

„Mnoge će se božanske i tjelesne milosti primiti ovom pobožnošću. Isus će poslati neizmjerno milosrđe ako dobri ljudi budu neprestano molili za svog grešnog brata,” nastavila je Gospa. “Gospodin još uvijek štiti dobre i zadržava veliku kaznu zbog mog zagovora. Uskoro će se prepoznati veličina ovog časa milosti.”

Ubrzo nakon ovih ukazanja i istraživanja biskupijskih crkvenih vlasti, Gilli se povukla u samostan sestara Franjevki Presvetog Djeteta u Bresciji. Tek godinama kasnije, 1966., Blažena se Djevica ponovno ukazala Gilliji, u kojem je blagoslovila čudesni izvor u Fontanelleu, nazvan “Vrelo milosti”.

Gospa je tada zamolila Gilli da poljubi tlo gdje je izvirala voda i da ondje postavi raspelo kako bi „bolesnici i sva moja djeca, prije nego što zahvate ili piju vodu, mogli zamoliti oproštenje od mog božanskog Sina prekrasnim poljupcem ljubavi .”

Još je ukazanja uslijedilo 1966., u kojima je Blažena Djevica nastavila dijeliti različite poruke o molitvi, pokori i pobožnosti.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja