Budi dio naše mreže

Bog kroz Bibliju više govori o financijama nego o raju, paklu i čistilištu. No, ako među vama nema sigurnosti za dobrim upravljanjem financijama - ili na pravi način - onako kako Bog opominje i poziva kroz Sveto pismo, tada je program „Zakej” možda baš za takve osobe. Novi ciklus počinje 7. siječnja.

/ Ante Novak

U crkvenim krugovima novac je najčešće tema o kojoj se ne govori mnogo, a zanimljivo je da Gospodin kroz Bibliju govori upravo o novcu više nego o raju, paklu i čistilištu zajedno. Upravo zato, između ostalog, osmišljen je program „Zakej” koji se bavi proučavanjem biblijskog načina upravljanja novcem jer vjernika baš materijalizam najčešće zarobljava i zato treba raditi na tome ‘kako biti slobodan od navezanosti na materijalno’.

Kroz male grupe i zajedničko razmatranje biblijskih primjera u „Zakeju” polaznici otkrivaju što Gospodin želi za njihov život, kako bi istinski živjeli svoje poslanje u svijetu. Svatko je odgovoran za ono što mu je povjereno i zato valja početi na vrijeme razmišljati o budućnosti i svojem odnosu prema novcu.

Čovjekov odnos prema novcu pokazuje i naš odnos prema Bogu.

Ako je netko u takvim ili sličnim problemima, ovo je također program koji pokazuje da nikad nije kasno krenuti pravim putem.

No, zašto ime „Zakej“? Zakej, kada je susreo Isusa – podsjećamo – polovicu svojeg imanja dao je siromasima i bio je spreman vratiti onome koga je je prevario. To je financijska sloboda, poručuju iz tog programa koji uči kako ispravno, na biblijski način, upravljati financija.

Održavaju redovito tečajeve za zainteresirane. Idući, prvi u 2019. godini, počinje 7. siječnja u intervalima do 28. siječnja. Teme koje će obrađivati su: financijska sloboda, pravilo ispunjenosti, pravilo sjetve i žetve, navike financijskog zdravlja i najbolje ulaganje. Prijave su do 6. siječnja u Eho projektu, objavio je internetski portal Book.hr.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja