Budi dio naše mreže

Posljednjih godina eskalirali su napadi izraelskih radikala na kršćane, njihove bogomolje i druga sveta mjesta, imovinu, groblja kao i uznemiravanje kršćana u vjerskim obredima.

/ lm

Ultraortodoksni Židovi, predsjednik stranke Moshe Gafni i Ya’akov Asher, traže zabranu govora o kršćanskoj vjeri i općenito kršćanstvu jer je istina da je Isus treća osoba Presvetog Trojstva i pravi Bog u samoj njezinoj srži, donosi Katolički tjednik.

Izraelski portali došli su u posjed ovoga prijedloga zakona te objavili kako “svatko tko govori o kršćanskoj vjeri i poziva na nju bit će u zatvoru do tri godine”. Ovaj prijedlog zasigurno će stvoriti novu glavobolju premijeru Benjaminu Netanyahuu koji mora veoma paziti na suradnju s koalicionim partnerima jer ima tijesnu većinu. Tu je uvijek i mogućnost neslaganja, ako zakon prođe, s glavnim saveznicima koje ima u evanđeoskim kršćanima u SAD-u.

Izraelski mediji podcrtavaju kako dva radikalna zastupnika prijedlogom zakona žele i zabraniti kršćanima da objašnjavaju zašto vjeruju da je Isus Krist Bog, odnosno Sin Božji.

Bivši američki povjerenik za međunarodne vjerske slobode Sam Brownback, vrsni poznavatelj situacije u Izraelu, odmah je upozorio da novi zakon “predstavlja veliku prijetnju slobodi izražavanja, ljudskim pravima i vjerskim slobodama”. Na svu sreću izraelski portali tvrde kako će zakon biti stopiran.

Inače, Netanyahu je 2019. sklopio savez sa strankom Otzma Yehudit (Židovska moć) pred tadašnje izbore iako se dotična stranka zalaže za progon svih nežidova iz Izraela, a posebice kršćana koje smatraju “krvoločnim vampirima”.

Podsjetimo, posljednjih godina eskalirali su napadi izraelskih radikala na kršćane, njihove bogomolje i druga sveta mjesta, imovinu, groblja kao i uznemiravanje kršćana u vjerskim obredima.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja