Budi dio naše mreže

Vijeće biskupskih konferencija Europske unije (COMECE) pokrenulo je 5. listopada „Youth Net”, savjetodavno tijelo kojim se želi promicati sudjelovanje mladih katolika u politici Europske unije.

/ mp

Delegati iz katoličkih biskupija Europske unije od 18 do 35 godina starosti bit će izabrani na mandat od dvije godine te će ih COMECE konzultirati o raznim pitanjima, donosi Vatican News.

„To novo savjetodavno tijelo”, rekao je kardinal Jean-Claude Hollerich, predsjednik COMECE-a, „promicat će konkretno sudjelovanje mladih europskih katolika u oblikovanju europskih politika”.

Uspostavljanje „Youth Net” (Mreže mladih) uslijedilo je nakon dviju konvencija katoličke mladeži koje je organiziralo COMECE na temu budućnosti Europe u lipnju 2021. i 2022.

U nadolazećim će mjesecima članovi mreže „razmatrati promicanje zajedničkih vrijednosti EU, poput demokracije i temeljnih prava”, te će rezultate predstaviti skupštini COMECE-a u 2023. godini.

Europski su biskupi izrazili nadu da će ti mladi delegati doprinijeti svojom mladenačkom perspektivom svim aspektima donošenja politika u EU te su istaknuli raznovrsnu osjetljivost mladih na aktualne političke i društvene izazove.

Kardinal Hollerich pozvao je delegate neka učine „’Youth Net’ mjestom istinskoga bratstva, primjerom kako možemo biti braća i sestre, svjesni svojih jedinstvenih kulturnih identiteta, uistinu ujedinjeni u raznolikosti”.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja