Budi dio naše mreže

Ponekad imamo velike snove za budućnost, ali ne znamo odakle početi. Ili smo možda imali snove, ali smo u prvom krugu života bili jako pogođeni i naši su se snovi rasplinuli. Čak i tako, možemo se nastaviti nadati poboljšanju stvari, učiniti nešto za druge i ostaviti svoj trag u svijetu. Ako ste jutros pospremili krevet, već ste na dobrom putu!

/ dz

Ponekad imamo velike snove za budućnost, ali ne znamo odakle početi. Ili smo možda imali snove, ali smo u prvom krugu života bili jako pogođeni i naši su se snovi rasplinuli. Čak i tako, možemo se nastaviti nadati poboljšanju stvari, učiniti nešto za druge i ostaviti svoj trag u svijetu. Tko od nas nikada nije pomislio, barem jednom, da smo pozvani činiti velike stvari – čak i kad smo bili djeca i htjeli smo biti astronaut, liječnik ili umjetnik?

Ako želite te snove (ili njihovu realističniju verziju) pretvoriti u stvarnost, možda će vam ovaj govor, koji je održao admiral William H. McRaven studentima Sveučilišta Texas u Austinu 2014., biti vrlo koristan. U samo nekoliko minuta, on sažima svoja iskustva i 10 lekcija koje je naučio tijekom programa obuke za specijalne postrojbe američke mornarice SEAL—a prva lekcija je ona koju svi možemo vježbati svakodnevno, prenosi Aleteia.

Važnost malih stvari

Ne brinite; govor ne počinje s brojem trbušnjaka koje bismo trebali raditi svako jutro da bismo postali prvaci. Govori o početku s malom stvari koja će nam dobro započeti dan: pospremanje kreveta svaki dan. To je izvedivo! Zapravo, moja prijateljica, koja je prije više od deset godina patila od depresije, rekla mi je da je njezin liječnik počeo s istim savjetom kao admiral McRaven: “Svaki dan dobro namjesti krevet.” Ako to učinite, to je već jedna pobjeda dana. Počevši od toga, možete učiniti sve više i više, malo po malo.

Svi smo mi pozvani ispuniti poslanje u životu, ali naš specifični poziv i način na koji se s njime suočavamo i kako ga izvršavamo mogu biti vrlo različiti. McRaven nas uči da će nam početak dana s ovim jednostavnim zadatkom – zajedno s timskim radom, poštovanjem prema drugima i ostalim elementima na njegovom popisu od deset lekcija – pomoći da postignemo svoj cilj. Samo naprijed i poslušajte ovaj odlomak iz njegova govora; može vas ohrabriti i motivirati na putu kojim morate ići.

Ako ste jutros pospremili krevet, već ste na dobrom putu!

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja