Budi dio naše mreže

Na Facebook stranici Splitsko-makarske nadbiskupije objavljen je video u kojem papa Franjo govori o "terorizmu" ogovaranja. 

/ dz

Riječ je o Postsinodalnom susretu za mlade koji se održao 2018. godine u Rimu.

“Jedan simpatični kardinal mi je rekao da je upoznao svećenika s odličnim smislom za humor, koji je u svojoj župi imao jednu gospođu koja je jako voljela ogovarati. Pričala je o svima i o svemu, a živjela je tako blizu crkve da je mogla vidjeti oltar kroz prozor svoje sobe. Svakog dana je išla na misu, a nakon toga je hodala po župi i ogovarala. Jednog se dana razboljela, nazvala svećenika i rekla: ‘Oče u krevetu sam, imam gripu. Molim Vas, možete me doći pričestiti?’ Na to joj je svećenik odgovorio: ‘Ne brinite se. S vašim dugim jezikom sigurno možete doseći hostiju s prozora.'”

“Ali, recite mi, u župi gdje vjernici cijele dane ogovaraju jedni druge i svećenika. Jadan svećenik je sam s Isusom. Spominjem ogovaranje jer mi je to najružnija stvar u kršćanskim zajednicama. Znate li da je ogovaranje terorizam? Da je osoba koja ogovara terorist? Da, jer onaj koji ogovara radi isto što i terorist. Prilazi, razgovara s nekim, baca bombu ogovaranja, uništava i tiho odlazi”.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja