Budi dio naše mreže

Na svojem Facebook profilu splitsko-makarska nadbiskupija objavila je riječi pape Franje u obliku video sadržaja koje je izrekao na Općoj audijenciji 20. siječnja, u tijeku ovogodišnje Molitvene osmine za jedinstvo kršćana.

/ dz

“Đavao stvara podjele, potiče nas da u drugima gledamo njihove pogreške i slabosti. Ogovaranje je najmoćnije oružje đavla, kazao je papa Franjo na Općoj audijenciji 20. siječnja, u tijeku ovogodišnje Molitvene osmine za jedinstvo kršćana. Bog uvijek potiče na jedinstvo i pomaže nam ga ostvariti kroz molitvu i ljubav!

“Moliti znači boriti se za jedinstvo. Da, boriti se, jer naš neprijatelj đavao, kako kaže Riječ Božja, onaj je koji dijeli. Isus moli Duha Svetoga da stvori jedinstvo, a đavao uvijek dijeli jer je za njega uobičajeno da dijeli. On potiče podijele svugdje i na sve načine, dok Duh Sveti uvijek povezuje u jedinstvo. Đavao nas ne iskušava pomoću visoke teologije, nego pomoću slavosti braće. On je lukav: preuveličava tuđe greške i slabosti, sije razdor, potiče na kritiku i stvara frakcije.

Božji put je drugačiji, On nas prihvaća kakve jesmo, voli nas upravo takve kakvi jesmo i uvijek potiče na jedinstvo.

Duh Sveti uvijek potiče na jedinstvo. Korijen zajedništva je ljubav Kristova koja omogućuje da se prevladaju predrasude, da se u drugima mogu vidjeti braća i sestre kako bismo ih ljubili zauvijek.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja