Budi dio naše mreže

"Nosim tvoje ime u svetoj noći u Betlehem" geslo je božićne akcije koju i ove godine, dvanaestu godinu za redom, provode njemački benediktinci u opatiji Dormitio na brdu Sion u Jeruzalemu u Svetoj Zemlji.

/ mp/IKA

Putem portala dormitio.net, e-maila weihnachtsaktion@dormitio.net najkasnije do subote, 19. prosinca 2020. možete prijaviti svoje ime i prezime te će ono na Badnjak biti položeno na srebrnu zvijezdu koja se nalazi na mjestu Isusova rođenja u istoimenoj crkvi u Betlehemu.

Prijava i sudjelovanje je besplatno i bez ikakvih obveza, no tko želi može uplatiti dobrovoljni prilog za ovu opatiju i socijalne projekte u Svetoj Zemlji.

Njemački benediktinci i još stotinu vjernika nakon božićne polnoćke i noćnog molitvenog bdijenja (vigilije) pješice će se i ove godine u božićnoj noći uputiti kao nekoć pastiri u Betlehem, gdje će na mjestu Isusova rođenja položiti listu s imenima i pomoliti se za sve njih. Nakon toga molit će jutarnju molitvu (Laudes) na mjestu Isusova rođenja. Iz Jeruzalema krenut će u 2 sata, a u 10-ak kilometara udaljeni Betlehem stići će oko 4:30 sata ujutro.

Lista je, kažu ovi njemački benediktinci, iz godine u godinu sve duža, a i teža za nositi. Prošle godine bilo je prijavljeno 112 tisuća imena.

Više informacija nalazi se na portalu opatije www.dormitio.net ili na Facebooku pod nazivom Dormition Abbey Jerusalem.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja