Budi dio naše mreže

Unatoč pandemiji i ove godine božićna akcija "Nosim tvoje ime u svetoj noći u Betlehem"

"Nosim tvoje ime u svetoj noći u Betlehem" geslo je božićne akcije koju i ove godine, dvanaestu godinu za redom, provode njemački benediktinci u opatiji Dormitio na brdu Sion u Jeruzalemu u Svetoj Zemlji.

/ mp/IKA

Putem portala dormitio.net, e-maila weihnachtsaktion@dormitio.net najkasnije do subote, 19. prosinca 2020. možete prijaviti svoje ime i prezime te će ono na Badnjak biti položeno na srebrnu zvijezdu koja se nalazi na mjestu Isusova rođenja u istoimenoj crkvi u Betlehemu.

Prijava i sudjelovanje je besplatno i bez ikakvih obveza, no tko želi može uplatiti dobrovoljni prilog za ovu opatiju i socijalne projekte u Svetoj Zemlji.

Njemački benediktinci i još stotinu vjernika nakon božićne polnoćke i noćnog molitvenog bdijenja (vigilije) pješice će se i ove godine u božićnoj noći uputiti kao nekoć pastiri u Betlehem, gdje će na mjestu Isusova rođenja položiti listu s imenima i pomoliti se za sve njih. Nakon toga molit će jutarnju molitvu (Laudes) na mjestu Isusova rođenja. Iz Jeruzalema krenut će u 2 sata, a u 10-ak kilometara udaljeni Betlehem stići će oko 4:30 sata ujutro.

Lista je, kažu ovi njemački benediktinci, iz godine u godinu sve duža, a i teža za nositi. Prošle godine bilo je prijavljeno 112 tisuća imena.

Više informacija nalazi se na portalu opatije www.dormitio.net ili na Facebooku pod nazivom Dormition Abbey Jerusalem.

Ključne riječi:
Betlehem božićna akcija

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja