Budi dio naše mreže

U subotu, 25. lipnja u glavnom gradu Haitija, Port-au-Princeu ubijena je talijanska misionarka s. Luisa Dell’Orto (64) članica Družbe malih sestara Evanđelja koje slijede primjer sv. Charles de Foucaulda.

/ mp

Prema pisanju CNA, redovnica je vjerojatno bila žrtva pokušaja pljačke, te je preminula uslijed ranjavanja u bolnici.

S. Luisa na Haitiju je djelovala posljednjih 20 godina, posvetivši se u svojoj službi poglavito radu s djecom s ulice, javlja Nedjelja.ba.

Nakon Anglusa, 27. lipnja, Papa ju se spomenuo: „Povjeravam Bogu njezinu dušu i molim za haićanski narod, posebno za najmlađe, da dožive vedriju budućnost, bez bijede i bez nasilja. S. Luisa svoj je život učinila darom za druge sve do mučeništva.“

S. Luisa rođena je 1957. u Lucci, u talijanskoj regiji Lombardiji. U samostan je stupila 1984., a prije Haitija, djelovala je u Kamerunu i na Madagaskaru.

Dodajmo kako se Port-au-Prince posljednjih godina bori s valom otmica i porastom kriminalnih skupina.

Prošle godine, Port-au-Prince nadbiskupija upozorila je kako je nasilje dosegnulo neviđene razine. Tako je u rujnu 2021. ispred banke ubijen vlč. André Sylvestre (70), a zločin su počinile naoružane osobe na motociklima, koje nisu uzele novac koji je nosio.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja