Budi dio naše mreže

Svjetska organizacija redovnica "Talitha Kum" koja se bori protiv trgovine ljudima, a posebno ženama, pokrenula je globalnu inicijativu pod naslovom „Pozvani na akciju“ (Call to Action), na Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama koji se obilježava u četvrtak 25. studenog.

/ md

Crkva ponovno staje u obranu žena, i to čini na Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženskim svijetom, koje je posljednjih godina sve veće, izvijestio je Vatican news.

Redovnice globalne mreže za borbu protiv trgovine ljudima, nazvane Talitha Kum – izraz nadahnut Markovim Evanđeljem, koji na starom aramejskom jeziku znači „Djevojko! Zapovijedam ti, ustani!“ – danas će poslijepodne predstaviti inicijativu bez presedana, pod naslovom ‘Call to Action’, pozvani na akciju.

Taj međunarodni događaj, koji će se održati i online, postavlja si zahtjevan cilj da ekonomiju trgovine ljudima pretvori u ekonomiju skrbi koja svakoga, a posebno žene, čini sposobnijima za promicanje sigurnih i razvijenih zajednica – ističu organizatori.

Pravda za preživjele žrtve trgovine ljudima, osnaživanje žena, legalni putovi imigracije, gospodarstvo skrbi – ključne su riječi tog događaja koje će biti protumačene zahvaljujući prinosu konkretnih iskustava iz Azije, Afrike, Latinske Amerike i Europe. Radove će otvoriti Papin državni tajnik kardinal Pietro Parolin. Na kraju će biti pročitan i objavljen dokument kojemu je svrha donošenje dugoročnih promjena kako bi se razgradili sustavi koji omogućuju ugnjetavanje i iskorištavanje.

“Zahvaljujući konkretnom djelovanju mnogo ljudi u svijetu, Talitha Kum se uspijeva približiti žrtvama kako bi ih poduprla i pomogla im shvatiti da svako ljudsko biće može živjeti dostojanstveno i u punini”, rekla je sestra Maria Luisa Puglisi, koordinatorica za Europu međunarodne mreže posvećenoga života protiv trgovine ljudima. To je poziv na življenje suosjećanja i milosrđa kojima nas poučava evanđelje.

Borba za uklanjanje nasilja nad ženama u svijetu ne ide uvijek brzo, katkada se čini da šepa. Sestra Maria Luisa je svjesna toga, ali zna, također, da svaki mali korak može biti bitan. “Ima mnogo posla, ali ne možemo gubiti nadu”, kazala je redovnica te dodala: “Svaka mala akcija kojom podsjećamo svijet da valja djelovati u borbi protiv trgovine ljudima, za nas je nešto čime se doista možemo ponositi.”

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja