Budi dio naše mreže

U pokušaju suzbijanja širenja i propagiranja kršćanstva kineska Vlada se usmjerila na "cyber" prostor. Tako su s najpopularnije kineske društvene mreže uklonjeni nalozi i aplikacije "Bible Apps" i "Christian WeChat".

/ hjb

Ovu je informaciju s International Christian Concernom (ICC) podijelio o. Francis Liu koji je zamijetio kako nalozi kršćana koje poznaje na toj mreži više nisu dostupni te ne pokazuju nikakav sadržaj. Umjesto toga, pojavljuje se automatska poruka: “Primili smo izvješće da ovaj račun krši Odredbe o upravljanju informacijskim uslugama javnog računa internetskog korisnika i njegov je račun blokiran i obustavljen.”

U međuvremenu su biblijske aplikacije uklonjene iz AppStorea u Kini te se više ne mogu preuzeti, dok Biblije u papirnatom obliku više nisu dostupne za internetsku prodaju. Oni koji žele preuzeti biblijske aplikacije moraju koristiti opciju VPN kako bi zaobišli blokadu, a to zahtijeva bolje poznavanje kompjutera i interneta, prenosi portal Nedjelja.ba.

Nažalost, knjižare kršćana koje i dalje rade su dužne prodavati i knjige koje promiču misli predsjednika Xi Jinpinga i ideologiju Kineske komunističke partije (KPK).

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja