Budi dio naše mreže

Dvadesetogodišnja studentica teologije izabrana je za novu „Miss Germany“. Žiri nije uvjerila prvenstveno svojim izgledom, jer je to „zastarjela konstrukcija natjecanja u ljepoti“, izvještava 6. ožujka KNA.

/ im

Studentica evangeličke teologije Kira Geiss nova je Miss Njemačke, u natjecanju na koje se prijavilo ukupno 15.000 žena. Geiss nakon diplome želi postati religijski i socijalni pedagog. Žiri je osobito oduševila svojom predanošću crkvenom radu s mladima. Dobit će 25.000 eura novčane nagrade za projekt po svom izboru.

Žiri je osobito oduševila svojom predanošću crkvenom radu s mladima.

“Važan dio mog života je moja kršćanska vjera. Prošle godine sam stoga pomogla u crkvenu zajednicu mladih u Magdeburgu, koja se zalaže za promicanje mladih ljudi na socijalnoj, kreativnoj i glazbenoj razini”, kazala je nova Miss Germany. Prema riječima organizatora, izbor za Miss Germany ne bi trebao biti tek dobar izgled i kasnije poziranje u kostimu na otvorenjima robnih kuća ili sličnim događanjima. Umjesto toga, potrebna je lijepa osobnost i socijalna predanost. Prije tri godine Miss Germany je, kako tvrde, “prestala sa zastarjelom konstrukcijom natjecanja u ljepoti“ te je to sada „nagrada za žene koje preuzimaju odgovornost”.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja