Budi dio naše mreže

Kako je poznato već petnaest godina prisutno je štovanje hrvatskog blaženika Ivana Merza na Filipinima koje se sve više širi. Ovogodišnja proslava njegova blagdana prošloga mjeseca bila je posebno obilježena i uveličana pismenim sudjelovanjem filipinskog predsjednika Rodriga Roe Dutertea.

/ mp

Zajednica štovatelja bl. Ivana Merza raznim manifestacijama tijekom cijeloga mjeseca svibnja slavila je 10. svibnja njegov blagdan u što je bila uključena i proslava 125. obljetnice njegova krštenja. Bl. I. Merz kršten u Banjoj Luci 2. veljače 1897. O proslavi blagdana Zajednica štovatelja hrvatskog blaženika obavijestila je i Predsjednik Dutertea i pozvala ga je da posjeti Centar bl. Ivana Merza u Marikina City. Budući da Predsjednik nije mogao doći, na ugodno iznenađenje Merčevih štovatelja poslao je pismenu poruku s čestitkom koju u hrvatskom prijevodu donosimo u nastavku. A original poruke kako su nam je poslali s Filipina donosimo na kraju.

PORUKA IZ MANILE

„Najtoplije pozdravljam katoličku vjerničku zajednicu i štovatelje bl. Ivana Merza prigodom slavlja 125. obljetnice njegova krštenja i 94. obljetnicu njegove smrti (dies natalis). Ovaj svečani događaj ‘Fiesta ni Blessed Ivan’ poziva nas kako moramo nastaviti produbljivati ​​svoju vjeru kroz njegovo vodstvo i zagovor. Kao jedna od zemalja koja je tako mnogo dobila od godina njegova misijskog putovanja, s pravom mu odajemo poštovanje podržavajući proces za njegovu kanonizaciju. 

Dok nasljedujete  primjer svoga zaštitnika kroz vašu evangelizaciju i napore dobre volje, nadam se da će ljudi, kojima služite, iskusiti istinsku ljubav koju je bl. Merz velikodušno dijelio. Ustrajno promovirajte njegov život i djela kako bi oni koji ga tek upoznaju otkrili njegovu dobrotu i ostvarivali vrijednosti koje je on posredovao svojim zagovorom. Molim se da vam vaše vjerske aktivnosti donesu duhovnu hranu i rast, znajući da će vas vaša vjera i pouzdanje u Svemogućeg uvijek voditi neovisno  što će budućnost donijeti.  Neka vam je sretna i sadržajna proslava.“

RODRIGO ROA DUTERTE

Predsjednik Filipina

Manila, svibnja 2022.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja