Budi dio naše mreže

Jučerašnja Googleova odluka o prekidanju poslovanja s Huaweijem rezultirala je brojnim upitima zabrinutih korisnika Huawei pametnih telefona. Prema informacijama koje je izrekao glasnogovornik Googlea, vlasnici Huaweijevih pametnih telefona ne trebaju brinuti jer će i dalje moći ažurirati i koristiti Google aplikacije.

/ fe

Google je prekinuo poslovanje s Huaweijem u odnosu na prijenos hardvera, softvera i tehničkih usluga, izuzev onih koje su dostupne putem licencije otvorenog koda. Za Hrvatsku katoličku mrežu, situaciju u kojoj se nalaze vlasnici Huawei mobitela komentirao je Krunoslav Ćosić, novinar i jedan od naših vodećih stručnjaka za mobilnu telefoniju.

Ćosić je istaknuo da je uspjeh Huaweija u strelovitom usponu protekle dvije godine i dodao da se Huaweijevi mobiteli ne prodaju u Americi.

“Ovim postupkom Amerikanci se miješaju u stvari koje su vezane za europsko tržište. Jedan brend poput Huaweija sigurno je Googleu od velike važnosti jer Huawei prodaje mjesečno 15 -20 milijuna mobitela”, naglasio je Ćosić.

Ne očekujem da će postojeći korisnici imati ikakvih problema. Ono što je upitno jest situacija s novim mobitelima koji će se pojaviti.

Naš sugovornik nadalje je naglasio da se aplikacijama koje su već instalirane na uređajima neće ništa dogoditi. Postoji mogućnost da će novi uređaji koji će biti najavljeni i proizvedeni u doglednom vremenu, dolaziti bez nekih aplikacija.

“Krajnje rješenje može dobro funkcionirati za nove korisnike Huawei uređaja , koji neće osjetiti ikakav problem, jer su kineski proizvođači unazad nekoliko godina razvijali vlastite trgovine aplikacijama”, podsjetio je Ćosić.

Jedan od naših vodećih stručnjaka za mobilnu telefoniju komentirao je i nadolazeću 5. generaciju mobilne telefonije.

“Ova tehnologija moći će se instalirati i koristiti ne samo u mobitelima već će njezina primjena biti mnogo šira. Kompanija koja prednjači u broju potpisanih ugovora je Huawei. Mnoge tvrtke, tako i američke, našle su se u nezavidnoj situaciji. Huawei je već sada postao lider, a ovo je ništa više nego pokušaj zaustavljanja napretka kineske kompanije”, zaključio je.

 

 

 

 

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Slušajte HKR

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja