Budi dio naše mreže

Petogodišnji Ryder koristi invalidska kolica i svakog jutra mora čekati školski autobus na kraju svoje prilazne staze. Njegov je otac postavio stari suncobran na terasi kako bi ga zaštitio od vremenskih nepogoda, ali više nije radio. Tada je obitelj odlučila raspitati se za bolju soluciju. A kad je razred građevinske tehnologije u srednjoj školi Westerly na Rhode Islandu saznao za Ryderovu potrebu, nisu oklijevali.

/ dz

To je ono što zajednica čini, piše Aleteia.

Kada je obitelj Rydera Kilama zatražila pomoć od zajednice Westerly, Rhode Island, nikada nisu ni zamislili kakav će odgovor dobiti – osobito od srednjoškolaca.

Petogodišnji Ryder koristi invalidska kolica i svakog jutra mora čekati školski autobus na kraju svoje prilazne staze. Njegov je otac postavio stari suncobran na terasi kako bi ga zaštitio od vremenskih nepogoda, ali više nije radio. Tada je obitelj odlučila raspitati se za bolje rješenje. Kad je razred građevinske tehnologije u srednjoj školi Westerly na Rhode Islandu saznao za Ryderovu potrebu, nisu oklijevali.

“Mislim da je moj prvi e-mail bio, apsolutno smo u tome!”, rekao je za WJAR Dan McKena, koji je predavao nastavu građevine 27 godina. “…Mislim da je za moje učenike vrlo važno da nauče ne samo aspekte izgradnje već i da budu uključeni u zajednicu koja se bavi ljudima izvan školskog okruženja.”

Razred je iskoristio svoje vještine za izgradnju autobusne kolibe za Rydera. Trebalo je samo nekoliko tjedana – radili su brzo, jer nisu htjeli da Ryder sjedi pod kišobranom tijekom zimskih mjeseci.

Drugi u zajednici podržali su projekt. Osim materijala koje je kupila obitelj Kilam, Home Depot je dao 300 dolara za drva, a bivši učenik srednje škole prevezao je kolibu do posjeda Kilamovih.


Rydersov tata Tim Kilam kaže da je Ryder jako zadovoljan svojom novom autobusnom kolibom:

“Sviđa mu se, zapravo nas nakon škole tjera da ostanemo ovdje i da se družimo. Sada je to njegova nova utvrda kada se vrati kući”, rekao je Kilam. “Zajednica, oni su nevjerojatni, javili su se nekoliko puta za Rydera. Nestvarno je kako se svi okupljaju kako bi stvari funkcionirale za sve.”

Ovo je dirljiv primjer onoga što je zajednica – korištenje naših resursa i talenata kako bismo pomogli jedni drugima i osigurali da su potrebe jedni drugih zadovoljene. Ryder je stekao novi osjećaj sigurnosti i ljubavi dok je skupina srednjoškolaca morala brusiti svoje stolarske vještine kako bi poboljšala život malog dječaka. Ljubaznost i velikodušnost za pobjedu!

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja