Budi dio naše mreže

Kršćani su najprogonjenija vjerska skupina u svijetu. Nakon slučaja Asie Bibi, iz Pakistana opet stiže šokantna vijest. Majka četvero djece Shagufta Kiran osuđena je na smrt zbog navodnog vrijeđanja proroka Muhameda.

/ fe

Kršćanka, majka četvero djece u Pakistanu osuđena je na smrt zbog dijeljenja navodno bogohulnih poruka na aplikaciji WhatsApp; prenosi ACN. Pravni zastupnici, uz potporu vodeće katoličke dobrotvorne organizacije, obećali su pokrenuti žalbu na presudu.

Sud Federalne istražne agencije (FIA) u Islamabadu osudio je bivšu medicinsku sestru Shaguftu Kiran (40) na smrt. Također je kažnjena s 300 tisuća pakistanskih rupija (više od 950 eura).

Presuda je uslijedila više od tri godine nakon što su službenici FIA-e upali u njezin dom u Rawalpindiju i uhitili je, postupajući na temelju pritužbe da je u grupi za raspravu podijelila komentare koji se smatraju nepoštovanjem prema islamskom proroku Muhamedu.

Shagufta je osuđena prema Odjeljku 295-C pakistanskog kontroverznog zakona o bogohuljenju, prema kojem vrijeđanje proroka nosi obaveznu smrtnu kaznu.

Pravda nije zadovoljena, kazna je teška

Odgovarajući na presudu FIA-inog suda, Naeem Yousaf Gill, izvršni ravnatelj pakistanske Komisije “Iustitia et pax” izjavio je za Zakladu papinskog prava “Pomoć Crkvi u nevolji” (ACN): “Duboko smo razočarani. Pravda u Shaguftinom slučaju nije zadovoljena. Ona će svoj slučaj iznijeti na Visoki sud. Kazna je teška.”

Pritužbu protiv Shagufte prijavio je musliman Shiraz Ahmed Farooqi, koji je rekao da je u rujnu 2020. podijelila navodno bogohulni sadržaj u WhatsApp grupi kojom je on upravljao. Shaguftin odvjetnik, Rana Abdul Hameed, rekao je kršćanskim medijima da optužena inzistira na tome da ona nije autor spornog sadržaja.

Shaguftin suprug i sin uhićeni su zajedno sa Shaguftom 2021., ali su ubrzo pušteni.

Molimo za Shaguftu i njezinu obitelj.

Lani u svijetu ubijeno više od 5 tisuća kršćana

Više od 365 milijuna kršćana diljem svijeta izloženo je u velikoj mjeri progonima i diskriminaciji. Prema navodima zaklade “Open Doors” lani je u svijetu ubijeno više od 5 tisuća kršćana, dok ih je više od 4100 u pritvoru. Uništeno je ili zatvoreno gotovo 15 tisuća kršćanskih građevina.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja