Budi dio naše mreže

U kolovozu 2017., kada su liječnici rekli Baileyjevim roditeljima da ne mogu više ništa učiniti za njega po pitanju njegove bolesti, raka (treći stadij Non-Hodgkinova limfoma koji mu je dijagnosticiran 2016.), roditelji su svojem sinu tužnu vijest prenijeli iskreno, bez uljepšavanja. Bailey je plakao, ali je ubrzo prihvatio situaciju. Prije nego su se roditelji snašli, dječak je počeo govoriti o vlastitom sprovodu i želji da ne umre prije nego bude imao priliku u rukama držati svoju nerođenu sestru.

/ fe

Ovo je priča o dječaku Baileyu Cooperu, iz Bristola u Velikoj Britaniji, koji se suočio sa svojom smrću s velikom hrabrošću i ljubavlju u dobi od devet godina, donosi Aleteia.

U kolovozu 2017., kada su liječnici rekli Baileyjevim roditeljima da ne mogu ništa više učiniti za njega po pitanju njegove bolesti, raka (treći stadij Ne-Hodgkinova limfoma koji mu je dijagnosticiran 2016.), roditelji su svojem sinu tužnu vijest prenijeli iskreno, bez uljepšavanja. Bailey je plakao, ali je ubrzo prihvatio situaciju. Prije nego su se roditelji snašli, dječak je počeo govoriti o vlastitom pogrebu i želji da ne umre prije nego bude imao priliku u rukama držati svoju nerođenu sestru. Suočio se sa svojom patnjom s hrabrošću i nadom.

Baileyjev otac je posvjedočio: “Doktori su rekli da će umrijeti prije rođenja Millie. Nije! Borio se i na putu za bolnicu te je rekao: Trebali bi ju zvati Millie.'”

Majka se prisjetila Baileyjevih posljednjih trenutaka: “Nismo mislili da će izdržati tako dugo, ali je on bio ustrajan u želji da upozna Millie. Krajem studenog, Millie je rođena. Grlio ju je i radio sve ono što starija braća rade: presvlačio je, prao je, pjevao joj.”

Fotografije malenog Baileya koje kruže internetom svjedoče koliko je dječak bio nasmijan i vedar, unatoč posljedicama raka i kemoterapije.

Njegova želja je ispunjena

Njegovi roditelji opisali su što se dogodilo nakon što je Millie rođena.

“Trenutak nakon što ju je upoznao njegova snaga je počela kopnjeti. Polako smo ga gubili… Iz tjedna u tjedan stanje mu se dramatično pogoršavalo. Često je nemoćan ležao i spavao na kauču, a katkad u krevetu ne reagirajući na nas i okolinu. Bilo je teško.”

S obzirom da je doživio trenutak upoznavanja svoje sestrice, Bailey je napravio planove za svoj sprovod i rekao roditeljima:

“Dopušteno vam je plakati samo 20 minuta.”

Naglasio je da želi da svi budu odjeveni kao superheroji za taj događaj.

Anđeo čuvar

“Želim ostati, ali je vrijeme da idem i postanem sestrin anđeo čuvar”, poručio je Bailey prije nego je otišao u bolnicu posljednji put, ispunjen zahvalnošću i ljubavlju prema sestri.

“Do 11.45 na Badnjak bili smo uz njegov krevet. Znali smo da se trenutak bliži. Rekli smo mu: ‘Vrijeme je da pođeš Bailey. Prestani se boriti.’ U trenutku kad smo rekli ‘prestani se boriti’, udahnuo je posljednji put, suza je potekla iz njegova oka. Zavladao je mir”, posvjedočili su Baileyijevi roditelji.

Superheroji

Njegovi roditelji, prijatelji i poznanici, prisustvovali su sprovodu poštujući Baileyjeve želje. Odjeveni poput superheroja došli su reći posljednje zbogom istinskom superheroju ove priče.

Bailey je bio voljeni sin i dragocjen stariji brat koji je izabrao poslanje prije nego je umro, da iz raja bdije nad svojom sestrom Millie.

https://www.youtube.com/watch?v=8Ev0imobJx0

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja