Budi dio naše mreže

Predsjednik Poljske, Andrzej Duda, nakon pobjede na nedjeljnim izborima otišao je sljedećega dana zahvaliti Gospi u Jasnu Goru, najveće marijansko svetište u srednjoj Europi.

/ mp

Poljski predsjednik Duda je deklarirani katolik. Dan nakon prvih izbora za predsjednika, prije pet godina, isto je otišao na hodočašće Majci Božjoj u Jasnu Goru što je nesumnjivo bila poruka da će njegov politički program biti u skladu s programom njegove stranke sažetog u geslo – “Bog, čast i domovina”, prenosi Međugorje-info.

https://www.facebook.com/CatholicNewsAgency/videos/284062286145159

Na jednoj tijelovskoj procesiji rekao je novinarima: “Kao predsjednik nikome neću govoriti da se mora moliti. Htio bih, međutim, da niti meni nitko ne oduzima pravo na življenje moje vjere.”

Na netom održanim izborima Andrzej Duda osvojio je novi petogodišnji mandat s 51 posto glasova, prema konačnim rezultatima koje je u ponedjeljak navečer objavilo izborno povjerenstvo.

Dudin protukandidat, liberalni gradonačelnik Varšave Rafal Trzaskowski, osvojio je 49 posto glasova. Obojica kandidata osvojila su više od 10 milijuna glasova, što je prvi takav rezultat u demokratskoj Poljskoj.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja