Budi dio naše mreže

"Darivanje života nekome", rekao je tada, "a povrh toga, imati odgovornost za njihov odgoj i mogućnost podučavanja i vođenja, najljepša je i najdragocjenija stvar na svijetu", izjavio je Naim Darechi, popularni Tik-toker. On nije evangelizator ili svetac; on jednostavno prepoznaje činjenicu da svaki život treba zaštititi.

/ dz

Naim Darrechi usudio se reći svojim milijunima sljedbenika da su, kada je riječ o pobačaju, u pitanju dva života, piše Aleteia.

Znao je da će stvoriti kontroverzu među svojih 26 milijuna sljedbenika, ali nije oklijevao uzburkati gnijezdo stršljena. 19. svibnja objavio je video u kojem je rekao da su ga pitali: “Naime, što misliš o pobačaju?” i krenuo je.

“Pobačaj prekida život”, rekao je. “Kad je žena trudna, ako ništa ne poduzme, ako ne prekine trudnoću, prirodni će ciklus stvoriti život.”

Onima koji su za pobačaj jer kažu da „fetus ne pati, popularni Tik-toker odgovorio je: “Nije pitanje pati li fetus ili ne. Pitanje je da se život oduzima. Život koji je društvo zanemarilo. ”

Darrechi je bio svjestan da će ga obasipati kritikama: “Siguran sam da će mi dati negativne komentare zbog mojeg mišljenja, ali nitko mi neće reći da pobačaj ne oduzima život”, odgovorio je.

Naim Darrechi je s Mallorce (Španjolska), ima 19 godina i prvi put se pojavio na društvenim mrežama 2016. Njegovi sljedbenici su neizmjerno porasli i danas je među najutjecajnijim mladim ljudima na španjolskom Tik-Tok-u. Danas ima 26 milijuna sljedbenika, što za njega predstavlja vrlo visok izvor prihoda. Također je glazbenik i autor knjige, a prisutan je na raznim platformama društvenih mreža.

Više od 7 milijuna pregleda

Prema španjolskim vijestima El Mundo, Naim Darrechi mogao bi naplatiti čak 25.000 dolara za sponzoriranu objavu, a možda bi zaradio čak i više od toga mjesečno za svoj YouTube kanal. Međutim, video u kojem je iznio svoje mišljenje o pobačaju nije oglašavanje. Bilo je to osobno mišljenje o pobačaju. Kao reakcija na kontroverzu koju je stvorio, snimio je još četiri videozapisa kako bi odgovorio svojim sljedbenicima. Ukupno imaju više od 7 milijuna pregleda.

Hoće li zbog pro-life stava izgubiti publiku? Dobio je stotine tisuća “lajkova” za svoja mišljenja o pobačaju – kao i mrzitelja koji su ga došli vrijeđati. Mladić je objasnio da je smrt uzrokovana pobačajem usporediva s ubojstvom kažnjivim po zakonu: “Mogu ući u tvoju kuću, zapaliti je benzinom i oduzeti ti život, a da ne patiš. Dobit ću 30 godina za ubojstvo, a kad netko pobaci, što je ista stvar, ne samo da je besplatan, već to plaćamo iz poreza. ”

Bio bih tata bez oklijevanja.

Netko ga je pitao hoće li tada dobiti dijete ako njegova djevojka zatrudni, na što je on odgovorio: „Bio bih tata bez oklijevanja. Daješ mi dijete i zaljubit ću se u njega.” A video je naslovio: “Želim biti tata.”

“Darivanje života nekome”, rekao je tada, “a povrh toga, imati odgovornost za njihov odgoj i mogućnost podučavanja i vođenja, najljepša je i najdragocjenija stvar na svijetu.”

U svom govoru, molio je da se fetusu ne nanese nikakva šteta: “Ako ste zatrudnjeli [a da to niste htjeli], dobro, zeznuli ste se … ali nemojte ubiti bebu, u redu?”

U slučaju silovanja, beba nije kriva

“Pazite”, također je objasnio, “ovo je osjetljiva tema. Zamislite da ste žena i zatrudnjeli ste u partnerskoj vezi. Očito, što ćete prvo reći? Neću imati ovo potomstvo u sebi od te loše osobe. ” Dalje je rekao: „Zaustavimo se na trenutak i razmislite, molim vas, prije nego što na me bacite kamen. Kakvu krivnju ima osoba koju nosite u ovom slučaju? Zaista mislite da će [beba] biti loša osoba? Ne bi li bilo bolje dati [trudnoj djevojci] vrlo veliku državnu naknadu za štetu i za psihološku pomoć koja će joj trebati? Nanijeti joj još jednu traumu i ne pomoći joj nije rješenje.”

“Na kraju”, rekao je, “beba nije kriva ni za što od toga.”

Vrijedno je napomenuti da se Darrechi ne oslanja na vjerske argumente, a njegov Tik-Tok račun prepun je tipičnog sadržaja modernog tinejdžera, sa svim egzibicionizmom tipičnim za platformu: glazba, ples, šale, videozapisi sa svojom djevojkom itd. On nije evangelizator ili svetac; on jednostavno prepoznaje činjenicu da svaki život treba zaštititi, uključujući život u maternici. Nadamo se da će njegovo svjedočenje pomoći većem broju mladih da razmisle i razumiju i podrže stav za život.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja