Budi dio naše mreže

Položite svoje ime u Betlehem - doznajemo kako!

"Nosim tvoje ime u svetoj noći u Betlehem" geslo je božićne akcije koju i ove godine, jedanaestu zaredom, provode njemački benediktinci u opatiji Dormitio na brdu Sion u Jeruzalemu u Svetoj Zemlji.

/ mp

Putem portala Dormitio ili e-maila weihnachtsaktion@dormitio.net najkasnije do 19. prosinca 2019. možete prijaviti svoje ime i prezime te će ono na Badnjak biti položeno na srebrnu zvijezdu koja se nalazi na mjestu Isusova rođenja u istoimenoj crkvi u Betlehemu.

Prijava i sudjelovanje je besplatno i bez ikakvih obveza, no tko želi može uplatiti dobrovoljni prilog za ovu opatiju i socijalne projekte u Svetoj Zemlji.

Iz godine u godinu sve je više odaziva, a razlog tako velikog odaziva i sudjelovanja prošle godine je ta što su i hrvatski katolički mediji podržali ovu božićnu akciju tako što su o ovome objavili i obavijestili svoje čitatelje na svojim mrežnim portalima.

Prema dostupnim informacijama bilo je dosta i hrvatskih imena i prezimena kako iz Hrvatske, BiH, tako i iz inozemstva (Njemačke, Austrije, Švicarske…), što znači da su i hrvatski iseljenici sudjelovali u ovoj akciji.

Njemački benediktinci i još stotinu vjernika, nakon božićne polnoćke i noćnog molitvenog bdijenja pješice će se i ove godine u božićnoj noći uputiti kao nekoć pastiri u Betlehem, gdje će na mjestu Isusova rođenja položiti listu s imenima i pomoliti se za sve njih. Nakon toga molit će jutarnju molitvu (Laudes) na mjestu Isusova rođenja. Iz Jeruzalema krenut će u 2 sata, a u 10-ak kilometara udaljeni Betlehem stići će oko 4.30 sata ujutro.

Lista je, poručuju njemački benediktinci, iz godine u godinu sve duža, a i teža za nositi.

Više informacija na portalu opatije Dormitio ili na Facebooku pod nazivom Dormition Abbey Jerusalem.

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja