Budi dio naše mreže

Član Hrvatske salezijanske provincije i misionar u Ruandi don Danko Litrić uputio je Hrvatskoj katoličkoj mreži zahvalu prijateljima za potporu.

/ mp

Božić, uspomena na rođenje Isusovo, Sina Božjega, najveći je radosni dan u godini, sjećanja što se Bog snizio postao malo dijete, čovjek kao i mi. To je potvrda da je Bog Ljubav i poziv da se i mi Njegova djeca ljubimo, kao što nas je on ljubio. To je tako potrebno u vrijeme ratova kad se ljudi u mržnji tuku i ubijaju.

To je ujedno i kraj godine. To je vrijeme da se baci pogled unatrag, vidjeti ono što je bilo lijepo da bismo mogli zahvaliti onima koji su nam pomogli da budemo sretni, da smo mogli svoju sreću podijeliti drugima.

Zato pišem vama, dragi prijatelji, koji ste me pratili tijekom ove godine svojim molitvama, žrtvama i darovima kako bih mogao izvršiti svoju misionarsku dužnost. Moju zahvalu izriču sa mnom tolika djeca, mladi koji su mogli i ove godine ići u školu, radi se o stotinama ovdje u mojoj misiji Rango, kao i tisućama na drugim mjestima gdje sam prije radio te mnogi za koje se brinu časne “Prijateljice siromaha” u dvadesetak mjesta gdje žive i rade.

Ovu moju zahvalu potpisuju toliki siromasi i bolesnici, koji su dobili malo riže, kukuruzova brašna ili graha da su mogli preživjeti. Kad biste vi kao ja mogli čuti njihove zahvale kad dobiju koji kilogram hrane! 

Uz našu zahvalu želim vam reći da se svaki dan molimo za vas da vas dobri Otac Nebeski nagradi svojim nebeskim blagoslovom u životu na ovoj zemlji i vječnim u Njegovu Kraljevstvo, gdje ćemo gledati Isusu, Mariju, sve svece i sve naše drage preminule u raju.

S ovom zahvalom i molitvom želimo vam sretan Božić te sretnu i blagoslovljenu 2024.! 

Don Danko Litrić

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja