Budi dio naše mreže

"Među vama su skriveni sveci", rekao je Papa povodom globalnog online molitvenog događaja na Svjetski dan siromašnih koji se obilježio 14. studenog.

/ dz

Papa Franjo sudjelovao je u ovom molitvenom vremenu slanjem video poruke. “Vaše mjesto nije na vratima crkava, već u srcu Crkve”, rekao je u svom obraćanju na španjolskom jeziku siromašnima diljem svijeta. “Znaj da si Božji miljenik. Među vama su skriveni sveci”, piše Aleteia.

Foto: Dario Zürchauer

Dragi prijatelji iz cijelog svijeta,

Sa svima koji ste u Asizu, gradu svetog Franje, pozdravljam vas, sve vas koji ste se okupili sa četiri strane svijeta, od Afrike do Oceanije, Madagaskara, Azije do Amerike, Europe, Sjeverne Amerike, Polinezije , po cijelom svijetu, svi duhovno ujedinjeni, zajedno slavimo 5. Svjetski dan siromašnih.

Kako sam sretan što sam s vama na ovaj dan! Osjećam se s vama vrlo blisko; Želim sve podsjetiti koliko nas Bog voli i koliko Bog voli vas.

Znam da mnogi od vas prolaze kroz teške, vrlo teške, bolne i ponekad nepodnošljive situacije! Čuli smo vaša svjedočanstva jutros, mislim na ovu rumunjsku majku… Mnogi od vas pate u zatvoru, u sirotinjskim četvrtima, na bolničkom krevetu, u najsiromašnijim četvrtima, napušteni, izolirani, a ponekad čak i pate od rata koji nije tražio.

Isus vas treba da spasite svijet, došao je po nas siromašne, malene, bolesne, životno ranjene, ogorčene, da ispuni nas svojom ljubavlju.

Neki od vas danas nemaju ništa, ne znaju hoće li večeras jesti i gdje će spavati. Drugi za koje se čini da imaju sve, često pate od usamljenosti, tjeskobe, depresije, ovisnosti.

Stoga molim Mariju, koja je uspjela u potpunosti prihvatiti Duha Svetoga, da nam sada da malo mira, da nas zaštiti pod svojim velikim plaštom nježnosti.

Moguće je da će riječ “siromašan” šokirati neke ljude. Ali vidjevši vas, želim viknuti svijetu da Crkva ima Radosnu vijest: Isus vas treba da spasite svijet, došao je po nas siromašne, malene, bolesne, životno ranjene, ogorčene, da ispuni nas svojom ljubavlju. Ako prepoznamo da smo siromašni, ako prepoznamo da nam nedostaje, tada će Bog moći doći u taj nedostatak.

Evanđelje nas neprestano poziva da budemo siromašni: “Lakše je devi proći kroz iglene uši nego bogatašu ući u kraljevstvo nebesko.”

Isus nam također kaže: „Što ste učinili najmanjem od ovih, meni ste učinili. I još: tko dočeka ovog malog, ovog jadnika, u moje ime on mene dočekuje.” Zato kažemo da su siromasi blago Crkve.

Blago siromasima! Ovo je prvo blaženstvo. Postati siromašni u našim srcima radikalan je poziv da se skinemo s onoga što imamo, ili onoga što mislimo da imamo, od svog grijeha, da dopustimo Bogu da dođe i ispuni nas svojom ljubavlju. Neka nam Gospodin pomogne da postanemo vrlo mali, da On bude veliki u nama, veliki!

Dođi Duše Sveti! Znamo da je ono što je Bog sakrio od mudrih i učenih, otkrio malima. Pokaži nam svoju slatku i radosnu prisutnost. Amen

 

 

Draga braćo i sestre,

Molim vas za oprost u ime svih kršćana koji su vas povrijedili, ignorirali i ponizili.

Svaki muškarac, svaka žena je hram Božji, ti si hram Božji, ti si blago Crkve. Vaše mjesto nije na vratima crkava, nego u srcu Crkve. Znajte da ste Božji miljenici. Među vama su skriveni sveci.

Potičem vas da sve više ljubite Isusa, da mu se klanjate, koji se čini tako siromašnim u Euharistiji, da mu se molite. Ostavite mu udobno mjesto, prvo mjesto, u štalici vaših srca, da se rodi u vašim srcima. Budite svjedoci njegove ljubavi u svijetu.

Draga braćo i sestre, svaki dan molim za vas, a vi znate da računam na vašu molitvu,

Volim vas jako puno. Volim vas jako puno. Blagoslivljam vas!

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja