Budi dio naše mreže

Papa Franjo uspio pozdravio je kolumbijsku časnu sestru koju su džihadisti oteli u Maliju prije gotovo pet godina. Nakon što je puštena, sestra Gloria Cecilia Narvaez Argor (58) odmah je otputovala u Rim.

/ dz

Sestra Gloria Cecilia Navarez stigla je u subotu navečer u glavni grad Malija, odakle je odletjela u Rim, izvijestile su Vatican News. Redovnica je prisustvovala misi povodom pokretanja Sinode u bazilici svetog Petra u Rimu, piše Aleteia.

Želim povikati cijelom svijetu: ‘Bože moj, tisuću puta hvala ti.’

Sestra Carmen Isabel Valencia, provincijalka samostana iz kojeg je sestra Gloria otišla na misiju, podijelila je s Aleteiom svoju radost:

“Nemam riječi da izrazim svoju sreću. Želim povikati cijelom svijetu: ‘Bože moj, tisuću puta hvala ti.’ Hvala na molitvama toliko mnogo ljudi, hvala onima koji su je uspjeli osloboditi i tisku koji je nikada nije zaboravio.”

Na kraju papinske mise u Svetom Petru, papa Franjo otišao je do sestre Glorije Cecilije i blagoslovio je, izvijestili su vatikanski mediji.

Časnu sestru, članicu sestara franjevki od Bezgrešne Marije, oteli su u veljači 2017. džihadisti u zapadnoj Africi, u Maliju, na granici s Burkinom Fasom. Služila je u Maliju više od 10 godina. Njihov red tamo vodi medicinski centar i sirotište.

Malijsko predsjedništvo najavilo je njezino puštanje u subotu, 9. listopada 2021.

Sestra Gloria Cecilia Narvaez držana je u zatočeništvu zajedno s talijanskim svećenikom ocem Pierluigijem Maccallijem, koji je pušten prošle godine.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja