Budi dio naše mreže

Kada se u Ukrajini odvija jedan od najmračnijih scenarija, moramo biti blizu vjernicima - piše u posebnom pozivu svećenicima, redovnicima i sestrama nadbiskupa Mieczysława Mokrzyckog, koji je na čelu ukrajinskoga katoličkog episkopata.

/ Hrvoje Josip Bišćan

“Potaknimo ljude da pomažu jedni drugima i brinu jedni o drugima, kako se nitko oko nas ne bi osjećao prepušten sam sebi. Obratite posebnu pažnju na usamljene, starije i bolesne osobe. Mnogi od njih mogli bi trebati našu pomoć, primjerice da im osiguramo osnovne prehrambene proizvode ili lijekove. Za nas je ratno vrijeme ispit zapovijedi ljubavi, koja nam zapovijeda ne samo da volimo sebe, nego i svoje bližnje”, naglašava lvivski nadbiskup.

Otvorite srca i domove izbjeglicama

“Molili smo i nastavljamo s molitvama. Vjerovali smo da se ovaj rat neće dogoditi. Međutim, danas, u četiri sata ujutro, Putin je započeo s vojnim operacijama. Ovim je akcijama pogodio cijelu Ukrajinu, bombardirajući prvenstveno vojne jedinice oko Lviva i zračne luke u Kijevu. Obilježio je svoju prisutnost diljem zemlje i ovo je jasni izraz težnje da ponovno okupira Ukrajinu”, upozorio je nadbiskup Mokrzycki u razgovoru za Radio Vatikan.

“Zato molimo sve ljude dobre volje širom svijeta da nas i dalje podržavaju molitvom, kako bi došlo do minimalne ljudske patnje, uništenja života, i solidarnosti s našim ljudima kojima je potrebna briga i pomoć.

Molim i vjernike širom Ukrajine da pokažu pomoć i ljubaznost jedni prema drugima, da nitko ne ostane bez pomoći ili bez krova nad glavom.

Nastavljam i molim naše sunarodnjake u Poljskoj da otvore vrata svojih srca i domova svima potrebitima koji će pokušati pobjeći iz ovog opasnog rata kako bi spasili svoje živote. Vjerujemo da još uvijek Božja ruka može zaustaviti rat. Za ovo molimo i molimo druge da mole za ovo”, zaključuje se u obraćanju nadbiskupa Mokrzyckog.

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja