Budi dio naše mreže

Inicijativa „Milijun djece moli krunicu“ koju organizira Zaklada papinskog prava „Pomoć Crkvi u nevolji“ (ACN), a u čije je uključenje pozvao papa Franjo, provest će se diljem svijeta na Svjetski dan misija, u nedjelju 18. listopada.

/ mp/IKA

„Sljedeće nedjelje, 18. listopada, zaklada Pomoć Crkvi u nevolji pokreće inicijativu ‘Za jedinstvo i mir, milijun djece moli krunicu’. Potičem tu lijepu manifestaciju koja uključuje djecu iz cijelog svijeta, koji će posebno moliti za kritične situacije izazvane pandemijom“, rekao je papa Franjo na kraju nagovora nakon molitve Anđeoskog pozdravljenja u nedjelju 11. listopada 2020.

Iz Zaklade su pozvali župe, vrtiće, škole i obitelji da se uključe u inicijativu moleći s djecom krunicu za jedinstvo i mir u svijetu. Kako su u inicijativu uključene i ustanove koje ne rade nedjeljom, inicijativa će trajati do ponedjeljka 19. listopada.

Kampanja dječje krunice pokrenuta je 2005. u glavnom gradu Venezuele Caracasu. Dok je nekoliko djece molilo krunicu u svetištu uz cestu, neki od prisutnih ljudi prisjetili su se da je sveti Otac Pio rekao: „Kad milijun djece bude molilo krunicu, svijet će se promijeniti“. Kampanja se brzo proširila svijetom. ACN podržava kampanju od 2008., a organizaciju svjetske kampanje preuzeo je prije dvije godine.

Na stranici Đakovačko-osječke nadbiskupije mogu se preuzeti prigodni materijali na hrvatskom jeziku: Pismo djeciletak s objašnjenjem kako se moli krunica i radosnim otajstvima za djecu te plakat. Na stranici Zaklade mogu se preuzeti i drugi materijali kao npr. bojanke. (Napomena: stranica Zaklade hakirana je uoči početka molitvene inicijative pa joj neće biti moguće pristupiti dok se kvar ne otkloni.)

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja