Budi dio naše mreže

Tijekom večernje mise 24. veljače, vlč. Felice Palamara, župnik u Cessanitiju, selu u talijanskoj pokrajini Vibo Valentia, ponovno je bio na meti 'Ndranghete, kriminalne organizacije u Italiji.

/ mdj

Palamara, svećenik biskupije Tropea-Mileto-Nicotera, primijetio je neobičan miris koji je dolazio iz kaleža, što je kasnije potvrdila laboratorijska analiza dokazavši da se radilo o otrovu, javlja CNA.  Shvativši što se događa, bio je prisiljen prekinuti euharistijsko slavlje kako bi incident prijavio lokalnoj policiji.

Nekoliko dana prije ovog događaja, nepoznati vandali oštetili su svećenikov automobil. Biskup Tropea-Mileto-Nicotera, Attilio Nostro, izrazio je svoju solidarnost sa svećenikom i osudio zastrašujuće akcije kalabrijske mafije.

Biskupija je u priopćenju objavljenom na svojoj web stranici rekla da “proživljava vrijeme patnje zbog zastrašujućih postupaka”.

Nostro je nastavio poticati svoje stado da se “ne obeshrabri ovim jezikom nasilja. Ne smijemo se prepustiti ovoj logici, dopustiti da nas obuzmu očaj i ljutnja. Ne možemo prihvatiti ovaj jezik; na mržnju ne smijemo odgovoriti mržnjom, znajući da nije moguće istinski dijalogizirati s onima koji to odbijaju.”

“Od srca zahvaljujem organima reda na profesionalnosti kojom nam pomažu i podupiru nas u ovom teškom trenutku, a ja ću i dalje svojim svećenicima jamčiti svoju stalnu prisutnost kako bi mogli vršiti svoju neprocjenjivu službu”, poručio je biskup.

Osim toga, vlč. Francesco Pontoriero, također iz iste biskupije, posljednjih je dana dobio  izričite prijetnje. Pretpostavlja se da su dvojica svećenika završila na vidiku ’Ndranghete zbog svoje stalne predanosti vladavini zakona i borbi protiv mafije.

Zbog mafijaške infiltracije, krajem prošlog ljeta talijanski predsjednik Sergio Mattarella, na preporuku ministra unutarnjih poslova, raspustio je gradsko vijeće Cessanitija, koje se nalazi na području gdje se nalaze dvojica svećenika kojima se također prijeti.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja