Budi dio naše mreže

E-hodočašće pod nazivom "Lourdes United" pokrenuto je u četvrtak, 16. srpnja, a uključuje 15-satni prijenos misa, molitve krunice i drugih molitvi na deset svjetskih jezika. Naime, taj dan je odabran zbog posljednjeg i osamnaestog Gospinog ukazanja u Lurdu.

/ mp

Projekt e-hodočašća pod nazivom “Lourdes United” uključuje 15-satni prijenos svetih misa, molitve krunice i drugih molitvi na deset svjetskih jezika u vremenu od 7 do 22 sata.

U izjavi objavljenoj na službenoj mrežnoj stanici poručeno je kako će e-hodočašće “Lourdes United” povezati sve one vjernike diljem svijeta koji u Lurdu prepoznaju svjetionik vjere, predanja, dijeljenja i nade.

“Svijet je suočen s neviđenom ekonomskom i društvenom krizom povezanom sa snažnom željom za otkrivanjem smisla u svemu onome što se do sada dogodilo. Bratstvo, darežljivost i nada koje je svetište donosilo protekle 162 godine nikada nisu bili potrebniji. Stotine tisuća poruka, vapaja za pomoći, vapaja boli, ali i svjedočanstva nade i dalje dolaze do Lurda”, stoji u poruci organizatora online hodočašća.

Svetište je zbog pandemije koronavirusa prvi put u svojoj povijesti bilo zatvoreno dva mjeseca. Unatoč djelomičnom ponovnom otvaranju, svetište može primiti samo vrlo ograničen broj hodočasnika, prema strogom zdravstvenom protokolu. Lurd bez hodočasnika je Lurdbez resursa koji bi mogao izvršavati svoju misiju, održavati cijelo mjesto, jamčiti mu trajnost i radna mjesta svojih 320 zaposlenika. Svetište očekuje povijesni gubitak od 8 milijuna eura, ističe se na mrežnoj stranici svetišta.

Kako biste svetište u Lurdu financijski pomogli, na mrežnoj stranici možete ostaviti svoju donaciju.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja