Budi dio naše mreže

Redovnice koje pripadaju trapističkom redu, čija je zajednica iz Argentine došla u Nikaragvu 2001., objavile su da nakon 22 godine rada i službe napuštaju tu srednjoameričku zemlju.

/ mp

U objavi od 27. veljače na svojoj Facebook stranici redovnice su istaknule: “Mi, trapistkinje iz Nikaragve, dobrovoljno smo napustile zemlju” nadodavši kako su donijele tu zbog “nedostatka zvanja” te “starosti nekoliko sestara”, donosi Catholic News Agency.

“Uvijek ćemo ostati ujedinjeni u molitvi, prijateljstvu i ljubavi koju nam je Gospodin davao tijekom ove 22 godine”, istaknule su te objavile da je njihova “nova destinacija Panama”.

Prve sestre trapistkinje stigle su iz grada Hinojo u Argentini u Nikaragvu u siječnju 2001. i osnovale Samostan Presvete Marije od Mira u okrugu Chontales. Taj su samostan predale biskupiji Juigalpa koja se nije očitovala o tome.

Iako redovnice u svom priopćenju nisu spomenule ništa o svom boravišnom statusu u Nikaragvi, različiti vjernici i strani misionari u posljednja dva tjedna primili su poziv od Glavne uprave za migracije i strance. Prema nikaragvanskoj medijskoj kući “100% Noticias”, dodatni zahtjevi traže se od vjernika kako bi mogli ostati u zemlji.

Odlazak sestara najavljen je nekoliko dana nakon što je dikatura predsjednika Daniela Ortege, u novom napadu na Katoličku Crkvu u Nikaragvi, zabranila pobožnost križnog puta na ulicama.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja