Budi dio naše mreže

Kardinal Mario Grech, generalni tajnik Glavnog tajništva Sinode, ističe važnost molitve u pripremi za 16. redovnu opću skupštinu Sinode, koja počinje u Vatikanu 4. listopada. 

/ mdj

U pismu upućenom biskupima  diljem svijeta, kardinal Mario Grech pozvao je vjernike na molitvu povodom 16. redovne opće skupštine Sinode, prenosi Vatican News.

Istaknuo je kako je Sinodalni sabor prvenstveno duhovni događaj u čijem je središtu molitva i osluškivanje Duha Svetoga.

Četiri aspekta molitve

U svom pismu, upućenom svojoj “dragoj braći u episkopatu”, kardinal Grech je istaknuo da je Sinoda prvenstveno “događaj molitve i slušanja koji ne uključuje samo članove sinodalne skupštine, već svakog krštenika i svaku partikularnu Crkvu”.

Na tom tragu, obrazložio je  četiri aspekta molitve u kontekstu Sinode.

Prvi je slušanje. Molitva počinje “slušanjem Riječi Božje”, jer je to elementarno za razlučivanje.

Sinoda je prvenstveno događaj molitve i slušanja koji ne uključuje samo članove sinodalne skupštine, već svakog krštenika i svaku partikularnu Crkvu.

Ovdje je spomenuo i klanjanje. Ono je važno kako bi mogli čuti što Duh govori svojoj Crkvi.

Pozvao je i na zagovornu molitvu, ističući da “molimo Gospodina da prosvijetli naša srca snagom svoga životvornog Duha kako bismo mogli razlučiti i izvršiti Njegovu volju.”

Nadodao je i da je „zahvalna molitva je istinska terapija koja nas pokreće od našeg povlačenja u sebe do otvorenosti Božjem djelovanju.”

Molimo Gospodina da prosvijetli naša srca snagom svoga životvornog Duha kako bismo mogli razlučiti i izvršiti Njegovu volju.

Apel kardinala Grecha dio je šireg nastojanja da se istakne duhovna narav sabora Sinode i da se cijeli narod Božji uključi u molitvu.

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja