Budi dio naše mreže

Video „Helplessly hoping“ rimskih učenika snimljen u izolaciji putuje svijetom.

/ ts

U vremenu izolacije zbog koronavirusa, kreativnost i želja mladih za komunikacijom ostvaruju se i kroz pjevanje, prenosi Aleteia.

Mladi iz “Nepostojećeg zbora”, koji okuplja najbolje sastavnice različitih zborova rimskih gimnazija, otpjevali su i snimili pjesmu „Helplessly hoping“ iz svojih domova koja je odmah postigla uspjeh.

Pjesmu američke folk-rock grupe „Crosby, Sill & Nash“, koja je prvi put snimljena 1968. u Hollywoodu, izveli su a cappella verziji.

Protagonisti videa su učenici instituta Keplero, Albertelli, Visconti i De Sanctis, Calamendrei, Virgilio, Mamiani, a sudjelovali su i neki studenti te jedan medicinski tehničar.

Snaga ovog zbora u režiji maestra Doda Versina očituje se u sposobnosti udruživanja mladih ljudi ne samo na umjetničkoj, već i na ljudskoj, sveopćoj razini. Jer, kako sami kažu, njihov društveni život leži u nadi da „će na kraju zajedno otići na sladoled“.

“Nepostojeći zbor” postao je popularan u rujnu 2019. godine s videom „Queencubo“ u televizijskoj emisiji „Tu Sì Que Vales“, na talijanskom Kanalu 5. U mjesecima koji su uslijedili zbor je nastupao u Bazilici Svetog Križa u Jeruzalemu, zatim na Kvirinalu pred predsjednikom Mattarellom, ali i u raznim dobrotvornim akcijama.

Poslušajte kako zvuče:

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja