Budi dio naše mreže

Fra Sandro Tomašević, ravnatelj dječjeg doma i župni vikar u Betlehemu, nakon godišnjeg odmora vraća se u Svetu Zemlju. O svojoj službi i aktualnoj situaciji u zemlji kojom je koračao Gospodin fra Sandro Tomašević govorio je za Hrvatski katolički radio. 

/ im

Fra Sandro je istaknuo da je za njega osobno milosno živjeti u Betlehemu. “Moja soba je preko puta gdje se Isus rodio. Osim što je milosno velika  je odgovornost živjeti onamo. Biti na tim mjestima  gdje je koračao sam Gospodin je snažno. Ionako Svetu Zemlju zovu i peto evanđelje. Ta mjesta sama za sebe progovaraju i za našu vjeru su važna jer ona su nešto opipljivo. Tko god dođe u Svetu Zemlju cijeli život mu to ostane pred očima i ima opipljivo evanđelje pred sobom. Svaki put kada se čita evanđelje u crkvi čovjek može biti na tom mjestu odnosno na mjestu gdje je Isus rođen, umro i uskrsnuo”, rekao je.

Tko god dođe u Svetu Zemlju cijeli život mu to ostane pred očima i ima opipljivo evanđelje pred sobom.

Ravnatelj dječjeg doma rekao je da se u domu nalaze većinom djeca iz disfunkcionalnih obitelji. “Biti otac i majka toj djeci jest velika misija. Imamo onih koji spavaju kod nas i onih vani. Kod nas se nalazi oko tridesetak djece i to su djeca iz Betlehema i mi njih spašavamo i dajemo im novu priliku. Puno puta ih spašavamo iz financijskih poteškoća i tu negdje mi preuzimao odgovornost”, naglasio je.

Biti otac i majka toj djeci jest velika misija.

Foto: fra Sandro Tomašević

Kao i ostatak svijeta tako i Betlehem pogodila je pandemija koronavirusa koja je uvelike utjecala na život. “Kada je čovjek tamo prihvati situaciju kao takvu, ali nije sve kako se u medijima prikazuje. Situacija je mirna i moglo bi se reći da je zbog situacije s koronom premirno. Ne vidi se toliko puno ljudi kao prije epidemije. No, ima nada da bi u budućnosti hodočasnici opet mogli doći. Čak zadnjih tjedana dolazile su grupe i svi se nadamo povratku”, zaključio je.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja