Budi dio naše mreže

Corey Comperatore, 50-godišnji suprug i otac koji je smrtno stradao u subotu, 13. srpnja na predizbornom skupu bivšeg predsjednika SAD-a Donalda Trumpa kod Pittsburgha, bio je odani kršćanin i „najbolji od nas“, prema riječima njegove obitelji i guvernera države.

/ mdj

Comperatore je „išao u crkvu svake nedjelje, volio je svoju zajednicu i na osobit način svoju obitelj“, rekao je guverner Pennsylvanije Josh Shapiro na tiskovnoj konferenciji u nedjelju, 14. srpnja. Obraćajući se novinarima, Shapiro je objavio kako je razgovarao s Comperatoreovom suprugom i dvjema kćerima koje su ga zamolile da ispriča svima kako je Corey umro kao heroj. „Bacio se na svoju obitelj kako bi ih zaštitio. Corey je bio najbolji od nas. Neka uspomena na njega bude blagoslov“, kazao je guverner dodajući da je stradali bio strastveni pristaša bivšeg predsjednika i tako uzbuđen što je bio s njim zajedno. Za kraj je rekao da će zastave u državi biti spuštene na pola koplja, donosi nedjelja.ba.

Prema objavi na Facebooku, Coreyeva supruga Helen napisala je kako prvobitno obitelj nije sjedila na tribinama iza Trumpa, ali kada im je dužnosnik kampanje ponudio to mjesto, rado su prihvatili.

Istu platformu iskoristila je i pokojnikova sestra Dawn Comperatore Schafer koja je napisala da je njezin brat vatrogasac bio heroj koji je zaštitio svoje kćeri. „Njegova supruga i djevojke proživjele su nezamislivo i neopisivo. Moj mlađi brat upravo je napunio 50 godina i imao je još toliko toga za proživjeti. Mržnja prema jednom čovjeku oduzela je život onom čovjeku kojeg smo najviše voljeli. Mržnja nema granica, a i ljubav nema granica. Molite se za moju šogoricu, nećakinje, moju majku, sestru, mene i njegove nećake jer ovo izgleda kao užasna noćna mora, ali znamo da je to naša bolna stvarnost“, napisala je Dawn.

Facebook objava Comperatoreove kćeri Allyson privukla je pozornost. Ona je naime, na svom statusu ovaj nemili događaj nazvala „noćnom morom iz stvarnog života”.

“Ono što je trebao biti uzbudljiv dan komu smo se svi veselili (osobito moj tata), pretvorilo se u najtraumatičnije iskustvo koje netko može zamisliti”, napisala je. Svog oca je nazvala „najboljim tatom kakvog je djevojka mogla poželjeti”, dodajući da je bio „Božji čovjek, da je jako volio Isusa, a također se brinuo o našoj crkvi i njezinim članovima kao obitelji”.

“Mediji vam neće reći da je umro kao pravi superheroj. Neće vam reći koliko je brzo mamu i mene bacio na zemlju. Neće vam reći da je on zaštitio moje tijelo od metka koji je išao na nas. Volio je svoju obitelj. Zaista nas je volio dovoljno da primi pravi metak za nas. I ne želim ništa više, nego plakati i reći mu hvala. Ne želim ništa više nego da se probudim i da ovo ne bude stvarnost za mene i moju obitelj“, objavila je Allyson.

Vodeća globalna platforma za prikupljanje novca GoFundMe do nedjelje navečer prikupila je gotovo 500 000 dolara za obitelj Comperatore.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja