Budi dio naše mreže

Član Hrvatske salezijanske provincije i misionar u Ruandi don Danko Litrić uputio je Hrvatskoj katoličkoj mreži pismo i čestitku za blagdan Uskrsa.

/ mp

Ima dobrih ljudi, mojih prijatelja, koji me pitaju ima li nešto nova u našoj misiji za Uskrs.

Odgovarao sam da nema ništa baš posebna, što sam doživio. Pa sam mislio da i ne pišem ništa.

Ali ponovna pitanja natjerala su me da razmilim i da napišem što se radi, možda će biti nekome korisno.

  1. Kao i svake godine na prvu korizmenu nedjelju imali smo prijem katekumena u grupu „izabranih“ koji će biti kršteni na Uskrs ili školska djeca za vrijeme velikih praznika. Sve to smo činili na tri mjesta: u župi i dvije filijale. Svake nedjelje imamo za njih poseban obred za pripremu. Sreća da ih u obične dane katehisti pripremaju, mi ne bismo mogli.
  2. Posjet bolesnika, kako bi mogli primiti sakramente vjere što nam je Gospodin darovao. Ima ih pedesetak koje redovito posjećujem – meni su povjereni oni koji su bliže naše kuće pa ih mogu pješke obići, udaljenije posjećuje mladi župnik autom.
  3. Ispovijedanje po filijalama, u školama, pojedinačne grupe vjernika – za sve dane imamo program, dopodne ili popodne. To su mase vjernika u našoj župi koja ima više od trideset i pet tisuća stanovnika, od kojih su više od polovica katolici.

Don Danko Litrić

Većina je svjesna obaveze da se za Uskrs ispovijedi. 

Eto, tako možete vidjeti, to je nešto što se kod nas u našoj župi radi u korizmi za pripremu velikog blagdana Uskrsa. Zahvaljujem Bogu koji mi je dao zdravlje.

Jasno, kršćani sami pripremaju uskrsne obrede i uskrsne pjesme.

     4. Uz ovaj duhovni rad pripreme Uskrsa, ne smijemo zaboraviti pripremu za pomoć siromaha. Skoro sva pomoć ide preko mene. Moram pisati i zahvaljivati mnogim dobrotvorima u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, kao i na cijelom svijetu. Ali i ovdje na mjestu pokušavam organizirati sve one koji rade u Caritasu. Sad smo dobili jednu časnu sestru za Caritas. Kad idem u posjet bolesnika i ona ide sa mnom, da mi pomogne i da vidi situaciju bolesnika. 

Daj Bože da mogu pomoći prave siromahe! Uz njihove molitve i zahvalu želim vam svima: Sretan Uskrs!

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja