Budi dio naše mreže

Nova verzija službene mrežne platforme Papine svjetske molitvene mreže, Click to Pray 2.0 i mrežna stranica molitve za Sinodu predstavljene su u utorak, 19. listopada u Tiskovnom uredu Svete Stolice.

/ md

Platforma Click to Pray (Klikom do molitve) pokrenuta je 2016. i nudi sadržaj na sedam jezika. Sadrži Papin osobni profil gdje se nalaze njegove nakane i molitve za Crkvu, a nova inačica platforme pruža niz prijedloga za svakodnevnu molitvu sa Svetim Ocem, a pratit će i sinodski hod, izvijestio je Vatican News.

Do sada je zabilježeno 2, 5 milijuna korisnika diljem svijeta, a platforma obuhvaća mrežnu stranicu, aplikaciju, društvenu mrežu i Newsletter.

Svake godine više od 300.000 korisnika moli zajedno s papom Franjom na njegove molitvene nakane.

“Zajedno s Generalnim tajništvom Biskupske sinode i Međunarodne unije vrhovnih poglavara i poglavarica, Papina svjetska molitvena mreža predstavila je i mrežnu stranicu molitve za sinodu. Virtualan je to prostor, gdje će svaki vjernik i Božji narod u cjelini moći dijeliti svoje molitve za sinodalnu Crkvu. Click to Pray poduprijet će duhovni put Sinode i drugim prijedlozima, primjerice molitvom za mjesnu Crkvu s molitvenim nakanama biskupskih konferencija koje te žele”, rečeno je na predstavljanju.

Novu platformu i mrežnu stranicu predstavili su međunarodni ravnatelj Svjetske mreže Papine molitve o. Frédéric Fornos, zatim tajnik Dikasterija za komunikaciju Svete Stolice mons. Lucio Ruiz, međunarodna koordinatorica projekta Click To Pray i regionalna koordinatorica projekta Click To Pray u Argentini i Urugvaju Bettina Raed, project manager Juan Ignacio Castellaro i voditeljica za komunikacije Međunarodne unije vrhovnih poglavara i poglavarica (UISG) Patrizia Morgante.

Na predstavljanju su bili nazočni generalni tajnik Generalnog tajništva Biskupske sinode kardinal Mario Grech i communication manager generalnog tajništva Biskupske sinode Thierry Bonaventura.

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja