Budi dio naše mreže

Posljedice međunarodnih sankcija koje su uvedene Rusiji pogađaju najranjivije: siromašne, siročad, starije osobe i invalide. O tome je za Vatican News izvijestila Natalia Pevtsova, ravnateljica katoličkog Caritasa Sankt Peterburg.

/ md

Kao rezultat međunarodnih sankcija protiv velikih ruskih banaka, Caritas i druge katoličke organizacije u Rusiji ostali su bez sredstava, izvijestio je Vatican News. Pevtsova je za Vatican News rekla da to ima katastrofalne posljedice za siromašne, beskućnike i potrebite u zemlji. Ravnateljica Caritasa ističe da se ovdje susreću ljudi koji nisu krivi za ono što se događa u Ukrajini.

Izbjeglice iz Ukrajine na jugu Rusije: “Humanitarna katastrofa”

Katolička zajednica nastoji pomoći koliko god je moguće, ali kao vrlo mala manjina u zemlji, ruski katolici nisu u mogućnosti podržati sav dobrotvorni rad. Natalia Pevtsova je zadužena za Caritas Sankt Peterburg gotovo otkako je organizacija počela s radom, početkom 1990-ih. Sve što se gradilo od 1991. trenutno se potpuno uništava, ogorčeno prosuđuje. Napominje da su i njemački volonteri pozvani natrag u Njemačku.

Čuje dramatične izvještaje od svojih kolega s juga Rusije, nastavlja ravnateljica Caritasa: Ovih dana moraju zbrinuti 150.000 izbjeglica iz Ukrajine, ali nemaju nikakvih sredstava. Situacija na jugu Rusije je “humanitarna katastrofa”, kaže Pevtsova.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja