Budi dio naše mreže

O. Beeman istaknuo je kako vjeruje da dostavljač nije očekivao da će mu svećenik otvoriti vrata te da je nakon što su se vrata zatvorila duboko udahnuo, pomolio se i rekao "bolje da pokucam dok imam priliku."

/ fe

O. Dan Beeman svećenik je dijeceze Richmond u saveznoj državi Virginiji. Na svojem Twitter profilu podijelio je priču o dostavljaču koji ga je zamolio da ga ispovijedi.

“Dostavljač je ostavio hranu. Zatvorio sam vrata. Minutu kasnije ponovno je pokucao na moja vrata. Pomislio sam kako mi je vjerojatno predao krivu narudžbu. ‘Jeste li vi svećenik? Katolički svećenik?’ pitao me. Odgovorio sam mu da je jesam te da je ovo župna kuća. ‘Smijem li se ispovjediti prije nego li jedete?’ uslijedilo je pitanje.”

Tijekom intervjua koji je o. Beeman dao za Fox News, rekao je da je zanimljiva posebnost za nas katolike to što sakramenti moraju biti podijeljeni u fizičkom kontaktu s drugom osobom, prenosi ChurchPOP.

“Bio je to nevjerojatan događaj. Naglasio bih da ispovijed podrazumijeva i anonimnost osobe koja joj pristupa. Dostavljač je nosio zaštitnu masku i kapu kada je došao na vrata, tako da nemam pojma tko je on. Bio je to jedan od događaja kada ne znam ništa o životu osobe koja stoji preda mnom, ali sam znao da nema mogućnost otići u crkvu kod svećenika i ispovjediti se.”

O. Beeman istaknuo je kako vjeruje da dostavljač nije očekivao da će mu svećenik otvoriti vrata te da je nakon što su se vrata zatvorila duboko udahnuo, pomolio se i rekao “bolje da pokucam dok imam priliku.”

“Kakva li je to samo nevjerojatna prilika za primanje milosti, da svećenici budu dostupni ljudima u svakom trenutku”, kazao je ovaj svećenik.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja