Budi dio naše mreže

Snježana Kirinić Grubić, Velikogoričanka je koja se za posao na HKR-u pripremala od 1996. godine gdje je ostala sve do danas. Urednica je mnogih emisija HKR-a te već 24 godine tajnica programa. Prigodom obilježavanja 25 godina djelovanja Hrvatskoga katoličkog radija uručena joj je zahvalnica za doprinos i razvoj HKR-a.

/ ab

Upoznajte Snježanu Kirinić Grubić

Snježana Kirinić Grubić, od milja zvana Snješka, rođena je u Zagrebu a čitav život živi u Velikoj Gorici. Na filozofskom fakultetu u Zagrebu stekla je zvanje profesora povijesti i češkog jezika i književnosti. Nakon studija radila je nekoliko mjeseci kao novinarka na Hrvatskoj televiziji u redakciji religijske kulture za emisiju „Mir i dobro“. Nedugo nakon, otišla je u Češku gdje je pronašla posao odgojiteljice. Po povratku u Domovinu, započela je raditi kao učitelj i profesor povijesti u osnovnoj školi te gimnaziji u Velikoj Gorici.

Za rad na Hrvatskome katoličkom radiju počela se pripremati 1996. godine gdje je ostala sve do danas.

Tijekom rada u Programu za djecu HKR-a uređivala je brojne radijske emisije među kojima tijekom dviju godina svakodnevne priče za laku noć pod nazivom „Pođimo na počinak s blagoslovom“. Jedna od tih priča „Čavrljanje o sveta Tri Kralja“ uvrštena je u čitanku za četvrti razred osnovne škole „Zlatna vrata“.

Dugi niz godina uređivala je i vodila emisije za djecu „Pametna pitanja za pametne glave“ i „Školski sandučić“ za koju je 2020. dobila „Godišnju nagradu za novinarske radove koji promiču vrijednosti obrazovanja“ udruge Pragma koja se dodjeljuje uz potporu Grada Zagreba i partnerstvo Društva za komunikacijsku i medijsku kulturu.

Snježanina priča „Čavrljanje o sveta Tri Kralja“ uvrštena je u čitanku za četvrti razred osnovne škole „Zlatna vrata“.

Dobila je dvije nagrade 2021. godine – ponovno „Godišnju nagradu udruge Pragma za promicanje vrijednosti obrazovanja“ i nagradu „Svjetionik“ za dostojno izvještavanje o siromaštvu koje dodjeljuje „Hrvatska mreža protiv siromaštva“. Obje nagrade dodijeljene su joj za emisije iz ciklusa „Na valovima dobrote“.

Dvije godine za redom uređivala je emisiju „Novi valovi dobrote“ u kojoj se, uz ostale socijalne teme, bavila dobrim ljudima koji pomažu djeci u obrazovanju i odrastanju. Za dvije emisije iz tog ciklusa dobila je 2022. dvije nagrade – ponovno, po treći put za redom, „Godišnju nagradu udruge Pragma za promicanje vrijednosti obrazovanja“ i drugu godinu za redom nagradu „Svjetionik“ za dostojno izvještavanje o siromaštvu.

Uz već spomenutu emisiju „Pametna pitanja za pametne glave“ ove godine uređuje emisije o zdravlju pod nazivom „U zdravlju i bolesti“ te emisije o odgoju djece i mladih pod nazivom „Što učiniti kad postaneš roditelj“, a tu su i brojne druge tematske emisije.

Uz to, već dvadeset i četvrtu godinu, radi kao tajnica programa HKR-a, te brine da sve ono što je programskim rasporedom isplanirano bude i realizirano.

Udana je i majka je dvojice sinova, Nikole i Petra.

Donositi nadu i širiti dobro

U povodu proslave četvrt stoljeća Hrvatskoga katoličkog radija prisjetila se riječi kardinala Franje Kuharića koje je izrekao na dan početka emitiranja HKR-a. „Te su mi se svevremenske riječi duboko upisale u um i srce: ‚Poslanje je Crkve da naviještanjem Isusa Krista odgaja ljude za kulturu života i civilizaciju ljubavi.‘ Nije ovo lak zadatak jer onoliko koliko smo vjerodostojni u svojem životu toliko možemo djelovati i svakodnevno ispunjavati ovo poslanje na našem radiju. U svemu onome što sam radila tijekom ovih, za koji dan 26, godina bila mi je želja slušateljima s ljubavlju donositi nadu i u tmine njihovih života unositi tračak svjetla.

Kao urednica Programa za djecu HKR-a želim potaknuti naše najmlađe slušatelje, našu budućnost, da budu dobri i da šire dobro oko sebe kako bi jednog dana, kad dođu u godine svojih djedova i baka, njihovi unuci mogli za njih reći – ‚Pa naša baka, naš djed, poput Isusa su prošli Domovinom čineći dobro!‘“, zaključila je Snježana.

Želim potaknuti naše najmlađe slušatelje, našu budućnost, da budu dobri i da šire dobro oko sebe.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja